Het leven als associate bij EY-Parthenon

0
Leestijd: 2 minuten

Ik was net een aantal maanden aan de slag als Associate bij EY-Parthenon en werd door een partner geroepen die vertelde dat ik de komende twee weken op een nieuw project ging starten. In dit geval ging het over Hema, de iconische winkel waar je regelmatig komt. Samen met vier anderen mocht ik Ramphastos, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn, adviseren over de koop van Hema. 

Maar waarover adviseer je dan? Onderwerpen die vaak voorbij komen zijn marktontwikkelingen, het concurrentieveld en de recente performance. Voor dit project ging het specifiek over de propositiesterkte van Hema, drijvers van recente performance, en de ontwikkeling van buitenlandse winkels en internationale expansiemogelijkheden. 

Ik was natuurlijk niet bezig met alle thema’s. Om efficiënt en gefocust te werk te gaan, krijgt ieder teamlid een werkstroom toegewezen op basis van persoonlijke interesses en ontwikkeling. Ook als beginnende Associate bij EY-Parthenon krijg je een eigen brokje werk waar jij verantwoordelijk voor bent. Het benchmarken van Hema’s online propositie was één van de dingen waar ik verantwoordelijk voor was. Dit houdt in dat ik van verschillende online winkels heb bekeken hoe makkelijk het is om een bepaald product te vinden en te bestellen, en hoe levertijden, bezorgkosten, retourkosten etc. zich verhouden tot die van Hema. 

Verder heb ik geanalyseerd wat de invloed was van extreme weersomstandigheden op Hema’s performance. Extreem weer kan er namelijk voor zorgen dat mensen minder naar de winkel gaan, en kan zo tot minder omzet leiden en een deel van de recente performance verklaren. Het moeilijkste was om extreem weer te specificeren; hier zijn veel verschillende definities en metrics voor te bedenken. Uiteindelijk heb ik de temperatuur ten opzichte van het langjarig gemiddelde vergeleken met de omzetontwikkeling van Hema. 

Al met al was het een ontzettend leuk en interessant project om aan te werken, en helemaal bijzonder omdat je met zo’n grote en bekende naam te maken krijgt. Naast het feit dat ik inhoudelijk veel heb geleerd bouw je ook een goede band met je team op door bijvoorbeeld bij de Hema te gaan store-checken en lunchen, potjes tafelvoetbal te doen en een eindfeest met panda’s mee te pakken! 

Lees hier meer over werken bij EY-Parthenon

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Meer informatie

 

Deel dit bericht

Comments are closed.