Hoe werd Carlijn luchtverkeersleider bij Schiphol?

0
Leestijd: < 1 minuut

Naam: Carlijn Allaert-Geijsel
Leeftijd: 34
Functie: Luchtverkeersleider Schiphol Tower/Approach
Het verhaal van Carlijn bestaat uit twee delen, dit is deel 1. Deel 2 is hier te vinden.

Carlijn had zich in haar eindexamenjaar (VWO) opgegeven voor de selectie van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Helaas werd ze in de tweede ronde afgewezen. Hierna koos ze voor HBO-communicatie, maar via een omweg kwam zij alsnog bij de luchtverkeersleiding terecht.

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?
“In het derde jaar van mijn HBO-opleiding liep ik stage. Ik ontdekte toen dat ik geen type ben voor een baan van negen tot vijf. Tijdens mijn stage werkte ik op een beurs waar ook Luchtverkeersleiding Nederland stond. Ik werd alleen maar enthousiaster, ben me goed gaan inlezen en informeren en heb me vervolgens weer opgegeven voor de selectie. Deze keer met succes, want ik ben inmiddels ruim twaalf jaar in dienst, waarvan zeven jaar volledig bevoegd luchtverkeersleider bij Schiphol.”

Wat zijn de leuke kanten van je werk?
“Elke dag is anders. Ik werk ook nog eens op twee afdelingen, dus combineer het mooie uitzicht van de toren met het uitdagende werk achter de radar. Maar ook de verantwoordelijkheid van het werk is iets wat mij erg aanspreekt.”

Wat zijn de minder leuke kanten van je werk?
“De mindere kanten zorgen eigenlijk ook voor positieve kanten. Soms is een vroege dienst wel heel erg vroeg, maar daarentegen ben je ’s middags weer vrij. En ook met Kerst en oud en nieuw moet er gewerkt worden. Maar dat is niet iets wat mij heel erg tegenstaat.”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.