Maaike Roem – Junior Associate – Linklaters Banking

0
Leestijd: 2 minuten

Tijdens mijn master heb ik bij Linklaters van maart 2019 tot en met juli 2019 een werkstudentschap gelopen op de sectie Banking. Een van de redenen dat ik koos voor de sectie Banking is mijn interesse voor een dynamische transactiepraktijk. Bij Linklaters zit je op dat gebied goed gezien het grensoverschrijdende werk dat zij doen. Maar wat Banking naar mijn mening ook dynamisch maakt, is dat je niet alleen met het goederenrecht bezig bent, maar ook met het contractenrecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Er is dan ook geen specifieke master voor Banking, maar het vak financiering en zekerheid is wel aan te raden. Toen ik dit vak volgde tijdens mijn master was het af en toe lastig te volgen, maar zodra je meedraait in de praktijk vallen alle puzzelstukjes van zo’n college op zijn plek.

Ik had al eerder een student-stage gelopen op de sectie Banking, waardoor ik al engszins een idee had wat het werken op deze sectie zou inhouden. Daarentegen was er wel een duidelijk verschil in de invulling van mijn werkzaamheden tussen de 2 kantoren. Verrast was ik door de diverse opdrachten die ik kreeg en de werkzaamheden die ik mocht verrichten bij Linklaters. Na een paar weken mocht ik al zelf (onder supervisie van de partner) corresponderen met de wederpartij en werd mij gevraagd om zelfstandig documenten op te stellen. Het was leuk om te merken dat ik ook echt een steentje kon bijdragen aan de transactie. Daarnaast kreeg ik ook regelmatig opbouwende feedback op het werk dat ik aanleverde, waardoor ik alleen maar meer leerde. De zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je al snel vanaf het begin krijgt vind ik typerend voor Banking; ik vond dit dan ook juist heel leuk en uitdagend. Na mijn werkstudentschap bij Linklaters had ik een nog beter beeld gekregen van de sectie Banking, en Finance in het algemeen. Hierdoor heb ik een bedachte keuze kunnen maken voor het rechtsgebied waar ik verder in wilde gaan.

Wat mij persoonlijk heel erg beviel aan het werken bij Linklaters is dat het een nuchter en vriendelijk kantoor is dat zich bezighoudt met, onder andere, grote overname financieringen, vastgoedfinancieringen en financieringen voor de dagelijkse praktijk. Daarnaast werken er ongeveer [60] advocaten en [40] mensen ondersteunend, waardoor je iedereen wel leert kennen. Dit maakt de office- en skitrips en andere activiteiten nog leuker!

Als je van een dynamische praktijk houdt, waarin veel gebeurd en meerdere rechtsgebieden samen komen, én je in een leuk team wilt werken, dan raad ik je zeker aan om bij Linklaters een student-stage te lopen op de sectie Banking. Ik ben ervan overtuigd dat je veel zult leren, een goed beeld van kantoor kan krijgen en uitgedaagd wordt in je werkzaamheden.

Ben je ook benieuwd naar wat Linklaters te bieden heeft en wil je kennismaken met ons. Neem dan een kijkje op careers.linklaters.com

Deel dit bericht

Comments are closed.