Meltwater: Comfortabel buiten je comfortzone

0
Leestijd: 2 minuten

Je kijkt er jaren naar uit en dan is het ineens zover: Je diploma op zak. Het nagenieten wordt echter ruw verstoord door alle mensen in je omgeving die vragen wat je nu dan gaat doen. Je bent jong en je wilt wat, dus het is tijd om te gaan solliciteren. Zelf ben ik hier al voor mijn afstuderen mee begonnen, tijdens het schrijven van mijn masterscriptie. Ik was 27, had een aantal jaar als topsporter in volleybal een streng schema gehad en daardoor wat vertraging opgelopen met mijn studie. Ik wilde dus zo snel mogelijk na mijn afstuderen aan de slag gaan.

Meltwater traineeship

Een concreet plan had ik nog niet direct klaar, maar na wat research leek mijn interesse voor een management traineeship te zijn gewekt. Het was een interessante stap gezien mijn master Management & Beleid en de focus op persoonlijke ontwikkeling sprak me erg aan. Niet veel later vond ik een traineeship dat bij Meltwater werd aangeboden. Een fris en hip bedrijf, zo was mijn eerste gedachte. Een hoofdkantoor in Sillicon Valley, met tech bedrijven als Google, Apple en Facebook als buren.

Tijdens mijn sollicitatieprocedure kwam ik er al snel achter dat mijn eerste gedachte juist was. Een bedrijf dat in 2001 is opgericht, met een wereldwijd bereik, maar toch een startup-achtige, persoonlijke benadering gaf me vertrouwen bij om Meltwater te willen werken. Dit gevoel van vertrouwen is cruciaal, omdat je tijdens het traineeship soms ver buiten je comfortzone moet acteren. Juist op deze manier kun je het meest leren, weet ik nu uit ervaring. Mijn achtergrond als topsporter helpt me meer dan 100% uit mijn traineeship te halen. Ondernemerschap, in welke vorm dan ook, past heel goed bij de Meltwater cultuur. Dat is ook terug te zien in onze bedrijfswaarden. Het Noorse woord MER, wat staat voor ‘meer’, omschrijft de drijfveer van iedereen die hier werkt.

De crux voor het Meltwater traineeship is om plezier te kunnen halen uit uitdagingen en motivatie te halen uit het maken van fouten en altijd leergierig te blijven. Die mentaliteit in combinatie met een inspirerend team om je heen garandeert een stijle leercurve waar je de rest van je carrière profijt van hebt.

Wil jij jouw leiderschapskwaliteiten ontwikkelen binnen Meltwater? Hier kun je alle relevante vacatures bij Meltwater bekijken. 

Deel dit bericht

Comments are closed.