Onderzoek naar de ideale startfunctie

0
Leestijd: 2 minuten

Jij zou jouw onderzoek naar de ideale startfunctie als volgt kunnen aanpakken:

Door testen te doen krijg jij duidelijk in beeld dat jij vooral veel energie haalt uit een baan die bijvoorbeeld de volgende vaardigheden van jou vraagt: analytische vaardigheden, probleemoplossend vermogen, creativiteit, samenwerken, leiderschap,  flexibiliteit, ondernemerschap, klantgerichtheid, prestatiegerichtheid en commerciële vaardigheden. Daarnaast heb jij je, door naar jouw CV te kijken, gerealiseerd dat jij het toch wel erg interessant zou vinden om een periode in het buitenland te werken, puur omdat jij de wereld wil ontdekken buiten Nederland. Bovendien zou jij met jouw liefde voor de Spaanse taal het bijzonder interessant vinden om in jouw baan af en toe met klanten, leveranciers of andere partijen in het Spaans te spreken. Dit lijkt jou een enorme uitdaging. Je zou de bedrijven die je interessant vindt kunnen vragen of er mogelijkheden zijn om in de startfuncties te werken met de Spaanse taal en of er wellicht een mogelijkheid bestaat om als startfunctie naar het buitenland te gaan? Je zou hen verder kunnen vragen hoe groot de kans is om in een tweede stap naar het buitenland te gaan en wat daar voor nodig is.

Verder zou het kunnen dat jij jezelf hebt gerealiseerd dat jij heel veel energie haalt uit leidinggeven en het beste uit mensen halen en dat jij jezelf als doel gesteld hebt dat jij over 10 jaar leiding wil geven aan tenminste 50 personen. Jij zou hen dit kunnen aangeven en direct vragen wat voor extra opleidingsmogelijkheden er bestaan, gerelateerd aan de startfuncties die zij hebben. Wat voor budget zij bijvoorbeeld beschikbaar stellen voor opleiding en of jij dit budget (gedeeltelijk) zelf in kunt vullen of dat alle starters dezelfde trainingen krijgen. Wellicht kan een bedrijf ook al iets zeggen over het aantal opleidingsdagen waar jij maandelijks als starter op kunt rekenen en wat voor trainingen dat bijvoorbeeld zijn.

Op basis van de antwoorden die jij krijgt in de gesprekken met de verschillende bedrijven zul jij erachter komen bij welk bedrijf de combinatie van organisatie en startfunctie het beste bij jou past. Bij het ene bedrijf heb jij misschien het gevoel dat er meer vrijheid bestaat om jouw eigen ontwikkeltraject uit te stippelen dan bij een ander bedrijf. Er kunnen tal van redenen zijn om uiteindelijk juist niet voor die ene startfunctie te kiezen en juist wel voor die andere. Niemand kan dit beter ontdekken en aanvoelen dan jijzelf.

Deel dit bericht

Comments are closed.