Robin rooit het wel

0
Leestijd: 3 minuten

Ik had nog nooit van Nedap gehoord toen ik solliciteerde. Op mijn eerste werkdag was mijn laptop nog niet geregeld. Mijn teamcaptain had vijf minuten tijd en moest toen weer verder. Geweldig toch? Die vrijheid past bij me! Nu – tweeënhalve maand later – bedenk ik nieuwe campagnes, zit ik daarvoor in Madrid bij Adidas aan tafel en zet ik mijn eigen strategie uit. Je moet het zelf doen bij Nedap. Dus doe ik dat.

robin_adidas_1-405x540

Man on a mission

De vacature bij Nedap sprak me aan, het bedrijf kende ik eigenlijk niet. Maar tussen mij en Nedap klikte het meteen toen ik zag hoe tof het gebouw van Nedap en de producten die gemaakt worden zijn. Ik mag ons nieuwe product !D Top wereldwijd in de markt zetten. Dit is een winkelbeveiligingssysteem dat dankzij RFID registreert wát er gestolen wordt. Dat doet het vanaf het plafond. Die opvallende beveiligingspoortjes bij de ingang van een winkel zijn dus niet meer nodig. Hoe ik dit in de markt ga zetten? Dat bedenk ik zelf. Ik kreeg te horen hoeveel we er dit jaar willen verkopen, wat mijn budget is en dat het me vast ging lukken. Dat was het; ik kon aan de slag! Heerlijk.

‘In een maand ging ik van geen laptop naar een overleg met Adidas in Madrid.’

adidas_madrid_2-768x345

 

Bescheiden meets brutaal

Je hebt geen idee voor hoeveel vette merken Nedap Retail werkt; dat kunnen we namelijk niet vertellen omdat retailers hun beveiligingssysteem natuurlijk liever geheim houden. Eén ervan wil het nu wel bekend maken en gaat dan ook meewerken aan onze nieuwe campagne: Adidas. Ga er maar vanuit dat andere klanten van ons minstens even bekend zijn! Voor mij was dat een grote verrassing. Dat komt ook door de Nedapse bescheidenheid: iedereen is heel trots op de vette dingen die we maken, maar zoals het goede Achterhoekers betaamt, schreeuwen ze dat niet van de daken. Daar probeer ik met een iets brutalere houding verandering in te brengen. Dat zorgt voor botsingen én hele mooie nieuwe mogelijkheden. Want uiteindelijk is innovatie het belangrijkst bij Nedap: niks mag innovatie in de weg staan. Dus ook bescheidenheid niet.

‘Nedap was één grote verrassing.’

Vrijheid, blijheid maar geen vakantie

Momenteel werk ik aan de campagne #TheGoodlooking Store. Die bedacht ik omdat wij bij Nedap Retail geloven dat de toekomst van retail niet alleen om de verkoop draait, maar ook heel erg om iemands shopping experience. En een mooie winkel shopt toch veel lekkerder? Het liefst wil je bij binnenkomst toch meteen om je heen kunnen kijken, spullen kunnen aanraken en niet gehinderd worden door beveiligingspoortjes? Daarom hangt onze !D Top aan het plafond; geen barrière voor de klant, wel optimale beveiliging voor de winkelier. In dit kader zat ik vorige week dus bij Adidas in Madrid. Hun winkel daar is prachtig! Zij gebruiken onze !D Top omdat deze onzichtbaar is en de look van hun winkel niet verpest. Naast het uitzetten van de #TheGoodlooking Store en andere campagnes zie ik nog enorm veel mogelijkheden. Mijn vriendin vroeg laatst wanneer ik op vakantie wil, want ook dat bepaal je bij Nedap zelf. Maar ik wil helemaal nog niet op vakantie!

‘Je krijgt de vrijheid om te doen wat jij denkt dat goed is.’

Uitgestippeld pad of eigen koers?

Voor mij werkt Nedap. Je wordt als nieuweling echt helemaal vrijgelaten en dus behoorlijk in het diepe gegooid. Alles bedenk en beslis je zelf: je krijgt de vrijheid om je eigen strategie uit te denken en de vrijheid om te doen wat jij denkt dat goed is. Tussendoor kun je wel met iedereen over je ideeën sparren dankzij de platte en open bedrijfscultuur. Binnen die cultuur moet je dus wel echt je eigen weg vinden. Mij is dat goed afgegaan! Maar bij sommige zal een meer uitgestippeld pad en een vastere structuur beter passen. Ben je echter creatief, kun je goed schakelen tussen verschillende afdelingen en projecten, heb je zelfvertrouwen, visie en geloof je in wat je doet? Dan hoop ik je binnenkort als collega te ontmoeten!

 Nedapper Robin van Stenis

‘Ik werk bij Nedap Retail als Marketing Manager van ons product !D Top. Tijdens mijn studie Commerciële Economie richtte ik samen met een studiegenoot mijn eigen marketingbedrijf op. Dat was leuk en liep goed, maar op een gegeven moment werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Voordat ik bij Nedap begon, werkte ik een tijdje bij NS en voor Buitenlandse Zaken op de ambassade in Canada. Ik werk nu tweeënhalve maand bij Nedap maar het lijkt veel langer! Dankzij de vrijheid die je hier krijgt, voel ik me hier echt op m’n gemak.’

Deel dit bericht

Comments are closed.