Technisch Consultant bij CT RWS van KPN

0
Leestijd: 3 minuten

Na de afronding van zijn studie Technische Informatica aan de TH Rijswijk/Haagse Hogeschool startte Lydell in januari 2012 bij KPN Consulting als Young Professional System & Network Engineering. In korte tijd heeft Lydell veel ervaring opgedaan op het gebied van Security, systeembeheer, servicedesk, packaging en lifecycle management (LCM). Hij heeft als project manager bij het UWV diverse netwerkmigraties geleid en werkte als junior security specialist bij Nationale Nederlanden.
Momenteel is hij als technisch consultant binnen het customerteam van KPN voor Rijkswaterstaat in Houten, aan de slag.

Lydell en Rijkswaterstaat (RWS)

Bij het CT RWS bestaat het team waarin Lydell werkzaam is, voornamelijk uit medewerkers van KPN en KPN Consulting. Het customer team bestaat uit verschillende afdelingen, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het uitbreiden en onderhouden van het Rijkswaterstaat netwerk. Lydell is onderdeel van het team engineering. Engineering is verantwoordelijk voor het leveren van nieuwe netwerkdiensten op Rijkswaterstaat locaties, dit varieert van netwerken t.b.v. tunnel installaties tot kantoornetwerken. Het beheer van reeds opgeleverde locaties wordt vervolgens door de afdeling beheer gedaan. Het netwerk zorgt o.a. voor de verkeersveiligheid via camerabeelden van de weg en in de waterwegen, het dynamische route informatiesysteem (DRIPS) voor het verkeer, besturing van bruggen en sluizen, internet voor scheepvaart en meer. Via intake & delivery komen nieuwe projectaanvragen binnen, deze worden hier beoordeeld. Vervolgens wordt hier een projectleider aan gekoppeld voor het kostenaspect, de planning en de verdere afstemming met RWS. Een engineer wordt door een projectleider opgeschakeld om  technische vraagstukken te beantwoorden en om de uiteindelijke configuraties te maken voor het aangevraagde project.  Zo wordt bijvoorbeeld het netwerk voor een tunnel gerealiseerd. Het afgelopen jaar heeft Lydell gewerkt aan het netwerk voor de tunnel tussen Delft en Schiedam, op de A4.

Tunnel A4 tussen Delft en Schiedam

Het werk van Lydell heeft grote maatschappelijke impact. Door verstoringen of verkeerde configuraties in het Rijkswaterstaat netwerk kunnen de camerabeelden mogelijk op zwart komen te staan en kan een tunnel of spitsstrook uit veiligheidsoverwegingen, automatisch worden afgesloten.

Werkzaamheden van Lydell

Lydell werkt aan een LCM/standaardisatie traject voor de kantoren van RWS, dit project heet KA LAN. Het netwerk van de hoofdlocaties van RWS zijn ooit overgenomen van andere leveranciers en bij het CT ondergebracht. Elke locatie is dus op zijn eigen manier ingericht. In dit project gaan de 11 hoofdlocaties qua configuratie en hardware recht getrokken worden , zodat alle locaties netwerk technisch hetzelfde zijn ingericht.

Verder is Lydell binnen RWS werkzaam in het project ON2013. dit project moet voor eind 2016 afgerond zijn. Tijdens dit jaar moeten er ongeveer 400 verbindingen voor Rijkswaterstaat gemigreerd worden van BT (British Telecom) naar Tele2. Daarnaast wordt in dit project ook een LCM proces doorlopen. Verouderde routers worden vervangen voor nieuwe.

Lydell ontwikkelt zichzelf op het gebied van netwerken door zich via de KPN Academy en een Technical Acceleration Track te certificeren in routing en switching. Ook staan zijn senior collega’s met meer netwerk ervaring altijd klaar om te overleggen of discussiëren bij vraagstukken.

Werken bij KPN Consulting

Lydell vindt het geweldig dat hij zich vele vakgebieden eigen heeft mogen maken en dat hij vanaf het begin bij verschillende opdrachtgevers van KPN Consulting heeft kunnen bijdragen aan hun succes. Daarnaast blijft hij zich persoonlijk ontwikkelen en volgt regelmatig trainingen waarmee hij nieuwe (technische) certificaten behaald. ‘Gids in de nieuwe wereld’, dat is wat Lydell in KPN Consulting aanspreekt.

Bij KPN Consulting spreken wij vol trots over onze medewerkers. Wil je meer persoonlijke verhalen lezen of kijken welke carrièremogelijkheden KPN Consulting voor jou in petto heeft? Neem dan een kijkje op onze werken-bij site: www.kpnconsulting.nl/werkenbij

Deel dit bericht

Comments are closed.