Traineeship Deloitte Strategy & Operations

0
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen zomer ben ik na vijf jaar studeren afgestudeerd en vond ik het tijd om al die opgedane kennis in de praktijk toe te gaan passen. Voor mij was het duidelijk dat ik de consultancy in wilde, door de afwisseling van projecten voor klanten in verschillende industrieën. Maar aan wat voor vraagstukken wilde ik werken? Bij een in-house dag bij Deloitte kwam ik met het S&O traineeship in aanraking. Voor iemand met een brede interesse als ik, dé manier om verschillende teams binnen Deloitte te leren kennen en mijn focus binnen consultancy verder te bepalen!

Het traineeship

Het S&O traineeship bestaat uit drie rotaties van elk een half jaar. Samen met de vijf andere trainees in mijn lichting leer ik de afdelingen Business Model Transformation, Business Process Transformation en Supply Chain & Strategy beter kennen. Een mooie afwisseling van teams met ieder hun eigen specialisatie.

Mijn eerste rotatie

In September begon het traineeship en startte ik binnen het Business Model Transformation team. Dit team houdt zich bezig met het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van business modellen en het optimaliseren van het kostenplaatje van bedrijven om toekomstplannen mogelijk te maken.

Ervaringen

Mijn eerste project was een pro-bono project voor een stichting. We hebben de stichting geholpen met haar plannen voor de komende drie jaar om nog meer mensen te kunnen helpen. Het leuke aan Deloitte is dat er ook ‘impact’ projecten zijn, waar we onze kennis beschikbaar stellen voor maatschappelijke projecten.

Momenteel help ik een van de grootbanken haar product portfolio toekomstbestendig te maken. Dit in een multidisciplinair team van Deloitte en met directe exposure naar de directie en management van de bank.

Sinds afgelopen zomer werk ik dus al aan verschillende vraagstukken bij hele wisselende klanten. ‘Work hard, play hard’ staat centraal bij Deloitte. Dat blijkt ook uit de vele learn & shares, netwerkevents, borrels en het hoogtepunt tot nu toe: de jaarlijkse ski trip met 500 collega’s van Deloitte Consulting!

Voordelen van het S&O traineeship 

Met het traineeship bouw je snel een netwerk op binnen Deloitte, maar leer je bovenal welk team het beste bij je past. Leuk ook, dat er voor trainees speciale trainingen georganiseerd, als aanvulling op het standaard trainingscurriculum. Zowel voor het leren van nieuwe skills, als het delen van ervaringen. Met de mede-trainees bouw je ook snel een hechte band op: met zijn zessen hebben we al meerdere activiteiten ondernomen. In mijn ogen is het traineeship dus de beste manier voor een vliegende start binnen Deloitte na het studeren!

Traineeship Strategy & Operations

Benieuwd naar meer traineeships van Deloitte? Lees verder over het Tax Business Course traineeship van Deloitte. 

Deel dit bericht

Comments are closed.