Alle voordelen van een buitenlandse stage

0
Leestijd: 2 minuten

Ongeveer één op de vier studenten heeft tegenwoordig een buitenlandse studie-ervaring op zak en dit percentage neemt elk jaar nog toe. Hier kunnen duizenden oorzaken aan ten grondslag liggen, maar de meest voor de hand liggende is toch wel dat studenten een wat dikkere portemonnee hebben gekregen. Ondanks de afschaffing van de basisbeurs hebben studenten nu meer te besteden dan pakweg tien jaar geleden. Ook jij kent vast wel iemand met een buitenlandse studie-ervaring. Grote kans dat je al helemaal ziek wordt van alle mooie verhalen die hij of zij te vertellen heeft. Wat zijn nou de grootste voordelen van zo’n buitenlandse stage?

Buitenlandse stage: top voor je cv…

Een buitenlandse ervaring staat goed op je cv. Je hebt altijd een streepje voor op een sollicitanten die deze buitenlandse ervaring mist. Het aangaan van dit avontuur getuigt van veel lef en toont dat je kennis hebt van verschillende culturen en talen.

In een wereld waarin bedrijven steeds meer op internationaal niveau opereren, is global communication essentieel. Dit betekent dat de communicatie op andere culturen en gebruiken wordt afgestemd. Met een buitenlandse ervaring op zak heb je hier al enige ervaring mee!

… voor je sociale ontwikkeling…

Wanneer je uit het vliegtuig stapt, ben je alleen. Je moet je (in principe) in je eentje zien te redden in een vreemd land met een andere cultuur. Ze spreken hier een andere taal en betalen met een andere munteenheid. Het klinkt nu misschien eng, zo in je eentje. Zeker wanneer je onzeker bent over je sociale vaardigheden.

Uiteindelijk leer je in deze nieuwe omgeving toch ontzettend veel mensen kennen. Je komt meer te weten over een andere cultuur en bouwt in dit vreemde land aan je netwerk. De cultuur waarin jij bent opgegroeid, maakt jou ook een interessante gesprekspartner voor de lokale bevolking. Hier maak je vrienden voor het leven!

… en voor je plezier!

Plezier is uiteindelijk toch wel het allerbelangrijkst voor de gemiddelde student. De ervaring is ontzettend waardevol, maar ook ontzettend leuk. Je ziet andere plekken van de wereld en je bent vrij om daar te doen wat je wilt. Na je stageperiode plan je een roadtrip in om alle hotspots in de buurt te bekijken. Of je neemt alvast een kijkje voordat je stageperiode begint, zodat de nieuwe omgeving al een beetje als thuis voelt. Jij stippelt je eigen avontuur uit.

Ben jij ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een stage buiten de landsgrenzen? Als architect in spe sneeuwpoppen bouwen in Groenland of zonnebanken verkopen in Kenia? Ga op zoek naar de mogelijkheden en haal het maximale uit jouw studententijd!

Lees hier hoe je jouw buitenlandse stage een droomavontuur maakt

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.