Wat doet een Junior PMO & Transformation Manager? | Skyscrapers

0
Leestijd: 2 minuten

VANAD Bliss faciliteert veranderingen binnen de domeinen van mens, proces, technologie en organisatie en is sinds een aantal maanden officieel een B.V. Er bestond geen vacature voor mijn functie en dus ook geen functieomschrijving. Er was behoefte aan iemand die kon helpen met het opzetten en draaiende houden van de onderneming en bij voorkeur met een legal-achtergrond. Dagelijks houd ik mij bezig met het standaardiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, contractmanagement en facturatie, maar ook met hele andere zaken zoals een stukje marketing en community building. Heel divers dus!

Input

Het leukste aan mijn opdracht is dat ik de kans en de vrijheid krijg om te ontdekken wat ik leuk vind. Doordat ik geen afgebakende functie heb, word ik bij veel meetings uitgenodigd waar ik mag meedenken en op deze manier kijk ik in veel verschillende keukens mee. Eigen input wordt niet alleen gewaardeerd maar ook gestimuleerd! Leuke ideeën die ik heb, mag ik realiseren. De naam Bliss is niet zomaar: binnen het bedrijf hangt een relaxte en positieve sfeer waarin transparantie en saamhorigheid centraal staan. Een ander leuk aspect van mijn opdracht is dat ik gelijk veel verantwoordelijkheid en vertrouwen heb gekregen. Zo mocht ik gelijk zelf lastige contracten opstellen en financiële zaken regelen.

Projectmatig werken

Ik leer in mijn opdracht veel over projectmatig werken en hoe ik grote klussen kan opbreken in behapbare stukjes. Ik dacht dat ik al vrij efficiënt en gestructureerd werkte, maar ik merkte al gauw dat dit veel beter kon en ik kreeg hier ook de juiste tips & tricks voor.  Bij Skyscrapers kregen we dan ook training in Prince2 en Agile Scrum. Deze waren super leerzaam en ik pas dagelijks aspecten van deze twee methodes toe in mijn werkzaamheden. Ook de Excel training heb ik elke dag nog veel aan. Doordat ik bedrijfsprocessen in kaart breng, moet ik veel data op een zo overzichtelijke manier kunnen opslaan. Door middel van de Excel training weet ik hoe ik dit het makkelijkste kan doen. Ook heeft de MBTI-test mij veel inzicht gegeven en leer je je sterke en (eventueel) zwakke punten kennen, zodat je daar op de werkvloer bewust van kan zijn.

Ook Young Influencer worden bij Skyscrapers? We zoeken per direct nieuwe trainees. Solliciteer via deze link.

Deel dit bericht

Comments are closed.