Ruoqing Sun over de trainee IT bij ING

0
Leestijd: 2 minuten

“Avontuurlijke, ambitieuze Ruoqing ontdekt haar bestemming bij ING”

Ruoqing Sun was altijd al avontuurlijk. Ze is geboren en groeide op in China, en besloot zo ver mogelijk van huis te gaan toen ze moest kiezen voor een universiteit. Hong Kong werd het, en daarna de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ze vond Europa zo leuk dat ze besloot om te blijven en het continent verder te verkennen. Dat bracht haar in Delft, voor een master in software engineering. Vijf jaar later is er voor Ruoqing nog steeds genoeg ‘Europa’ te verkennen, maar ze heeft haar bestemming bij ING ontdekt, als trainee IT.

Een aantrekkelijke kans

Ruoqing: “Ik had verwacht dat ik na mijn afstuderen bij een techbedrijf zou gaan werken, maar werd door ING benaderd tijdens een wervingsdag. De kans om verschillende rotaties te doen in verschillende delen van de bank sprak me erg aan, omdat het de perfecte manier is om uit te vinden wat het best bij je past. Dat, en de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan voor een opdracht, waren voor mij twee belangrijke redenen om serieus voor dit traineeship te gaan.”

Nu, tweeënhalf jaar later, werkt Ruoqing in haar eerste vaste functie. Daarvoor deed ze twee rotaties: de eerste als data scientist in het advanced analytics team van Wholesale Banking, de tweede als data engineer bij ING Spanje in Madrid. “Het waren twee totaal verschillende opdrachten, maar ik vond ze allebei even leuk. Ik had het geluk om samen te werken met superslimme collega’s met innovatieve ideeën over data analyse en data engineering. Ook het werken met de lokale collega’s in Spanje was geweldig.”

Bouw aan je netwerk

“Mijn interne netwerk was enorm nuttig bij het zoeken naar mijn huidige baan. Als ik nieuwe trainees een advies zou moeten geven, zou het zijn om meteen te beginnen met het opbouwen van een netwerk! Het kick-off event – waar je alle trainees uit de hele wereld en alle verschillende tracks ontmoet – is daarvoor de perfecte start.”

“Via mijn netwerk vond ik deze functie als feature engineer voor Group Services. Mijn afdeling, Global Data Services, bouwt de basis van de data lakes voor ING in zestien landen en locaties. Een feature engineer is verantwoordelijk voor de relatie tussen de business en IT en helpt beide partijen elkaar te begrijpen. Dit houdt in dat er frequent en nauw contact is met de gebruikers op de locaties en dat hun wensen worden vertaald in user cases voor onze ontwikkelaars.”

Nieuwe uitdagingen

“Afhankelijk van welke functie we aan het ontwikkelen waren, werkte ik samen met allerlei verschillende teams. Nu ben ik product owner in mijn eigen team. We werken aan een data-anonimiseringsplatform voor heel ING. In deze functie kan ik de kennis en ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan goed gebruiken. Tegelijkertijd is het spannend omdat het mij voor hele nieuwe uitdagingen meebrengt, zoals het opzetten van proofs of concept, afstemmen van het werk met andere teams en werken met nieuwe softwareleveranciers. Maar ik vind het tof om complexe puzzels op te lossen en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om dit alles als trainee te doen!”

Interesse?

Ontdek meer over het IT Traineeship.

Meer te komen over ervaringen van andere trainees? kijk dan ook

Casper Hogenboom over de trainee Analytics bij ING

Fabian Koning over de Trainee Risk bij ING

Deel dit bericht

Comments are closed.