Waanzinnige beroepen – Achtbaantester

0
Leestijd: 2 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 2: de achtbaantester.

Een heftig ritje

Je loopbaan is vaak te vergelijken met een achtbaan. Pieken en dalen vormen samen de rode draad van je carrière. Af en toe een looping die je leven even helemaal op zijn kop zet. Een scherpe bocht waardoor het spannend blijft. Uiteindelijk kom je tot stilstand en ben je stiekem wel blij dat je weer tot rust kan komen.

Op zo’n manier klinkt elke loopbaan natuurlijk spannend. Maar voor de adrenalinejunkies, thrill-seekers en daredevils onder ons heb ik goed nieuws. Het maken van ritjes in achtbanen kan namelijk jouw werk worden! Word jij een achtbaantester?

Een zomer(acht)baantje

Van een achtbaantester wordt verwacht dat hij of zij over stalen zenuwen beschikt, niet bang is voor steile afdalingen en, misschien wel het belangrijkste, vooral geen hoogtevrees heeft. In de zomervakantie beoordeel je de achtbanen in verschillende Nederlandse pretparken. Recreatieoorden als de Efteling, Slagharen en Walibi Holland zijn de grote namen in deze groep, die verder wordt aangevuld met de relatief kleinere attractieparken Duinrell, Drievliet, Hellendoorn en Toverland. In een periode van een kleine twee maanden moeten dus zeven parken bezocht worden.

Zodra je in het park bent, wordt het tijd voor het echte werk. Alleen het aanvinken van ‘leuk’ of ‘niet leuk’ zou een beetje kort door de bocht zijn. Je beoordeelt de achtbanen op basis van een aantal factoren, zoals het comfort tijdens de rit en de mate van spanning.  Hierna worden de resultaten naast elkaar gelegd en worden de achtbanen op basis van de beoordeling vergeleken. Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn.

Waarom zoekt men achtbaantesters?

Wat heeft het organiserende bedrijf nou aan jouw beoordeling? Behalve dat het hebben van de beste achtbaan goede reclame is voor het betreffende pretpark, worden de resultaten van het onderzoek ook gebruikt voor andere doeleinden. De vacature wordt namelijk elk jaar steevast geplaatst door een site die uitjes met korting aanbiedt. De uitslag van het onderzoek wordt door deze website gebruikt om haar bezoekers meer informatie te kunnen bieden over de rollercoasters en de kwaliteit van de deelnemende pretparken in het algemeen.

Daarnaast biedt het onderzoek ook extra inzichten in de toegankelijkheid van de attracties. Het afgelopen jaar werden namelijk, naast de normale vacatures, ook achtbaantesters gezocht met specifieke kenmerken. Zo maakt men ook inzichtelijk welke achtbanen bijvoorbeeld toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke handicap. Of senioren en jonge kinderen. Voor sommige klantsegmenten kunnen zulke zaken natuurlijk van doorslaggevend belang zijn bij het plannen van een dagje uit.

Hou jij wel van een ritje en weet jij in de zomervakantie nooit wat je met je vrije tijd moet doen? Of zit je altijd krap bij kas en wil je tóch dagen weg van de zomer? Dan is dit de perfecte zomerbaan voor jou! Benieuwd naar andere bizarre beroepen? Klik dan hier

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.