Meet Niels, DevOps Engineer bij ABN Amro!

0
Leestijd: 3 minuten

Meet Niels (29): voorheen student Chemische Technologie aan de Hogeschool Utrecht, nu DevOps Engineer bij de ABN AMRO en in oktober 2021 begonnen in ons Dedicated Program. Lees hier het interview dat Floor met hem hield!

Ben je meer een generalist en wil je ontdekken in de breedte in ons multi-company management traineeship? Kijk dan eens verder naar ons Talent Program!

Om te beginnen, hoe bevalt je opdracht en wat houdt die precies in?

Mijn opdracht bevalt goed! Momenteel zit ik op opdracht bij de ABN AMRO op de Corporate Information Security Office (CISO) afdeling, waar ik me bezig houd met het onderhouden en monitoren van een applicatie binnen de bank voor de veiligheid van de klant en de bank. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik ook maatschappelijk wat wilde bijdragen, zoals hier aan een betere en veiligere samenleving.

Hoe mijn werkweek eruitziet? Dat verschilt! We werken altijd in een soort traject van twee weken. De ene werkweek ziet er net iets anders uit dan die andere. We werken volgens de scrum methodiek, waarin er verschillende “problemen” worden aangekaart, die je vervolgens met elkaar gaat behandelen. Zo’n korte periode van twee weken noem je een sprint, waarin er opdrachten aan mensen toegewezen worden op basis van de beschikbaarheid van het hele team. Je hebt natuurlijk sommige kwesties die meteen moeten worden opgepakt en zaken die gedaan moet worden maar niet per se haast hebben. Bij ons worden op de eerste dag van de week de opdrachten verdeeld, waarna je begint met werken. Het tweede gedeelte van de sprint bestaat vooral uit het afronden van de toegewezen opdrachten en de week erna begint het weer opnieuw. Het is een cyclus. Aan het einde van de sprint presenteren wij onze voltooide opdrachten aan onze stakeholders. De eerste week is dus wat rustiger en tweede week vaak drukker en heb je ook meer meetings.

Wat heeft je tot nu toe het meest verrast binnen je opdracht?

Toch wel de grote hoeveelheid meetings, dat had ik niet zo verwacht. Ik ben een Developer, maar ik moet toch ook veel overleg plegen met andere teams, die bepaalde informatie aanleveren die wij weer moeten implementeren of andersom. Dit maakt het ook weer interessant omdat je zo ook wat meer feeling krijgt waarom je iets doet en wat voor impact het heeft.

Welke nieuwe skills en inzichten heb je hier zoal opgedaan?

Sowieso dus het werken met scrum! Ik vind dat een hele fijne manier van werken, omdat je iedere twee weken gewoon resultaat levert. Je hebt de hele tijd het idee dat je iets oplevert en je wordt snel bijgestuurd als het niet de goede kant op gaat. Verder heb ik daarnaast natuurlijk ook super veel kennis opgedaan in het programmeren binnen bepaalde software applicaties, waar ik ongelofelijke stappen heb gemaakt in een half jaar tijd.

Wat vind je minder leuk aan je opdracht?

Even denken hoor, soms heb je echt de hele dag meetings en dat vind ik wat minder. Dit is vaak dus op aan het einde en begin van de sprint. Het leukste vind ik als je afwisselend op de dag meetings en tijd heb om aan je opdrachten te werken.

Ga je elke dag met plezier naar je werk?

Jazeker! Ik word elke dag wel ergens beter in en leer ook steeds meer van het systeem zelf van het product van ABN AMRO wat wij onderhouden. Soms kom je er even een dag niet uit en dan slaap je er een nachtje over en dan heb je ineens een oplossing waar je eerder niet uitkwam. Dat werkt voor mij heel motiverend. Verder werk ik ook veel met een andere teamgenoot samen, die tegelijk met mij is gestart dus wij pakken eigenlijk alles een beetje gezamenlijk op. Daardoor kunnen wij alle problemen die wij ondervinden met elkaar ook overleggen en hoeven we niet met het minste of geringste boven aan de bel te trekken. En als we er uiteindelijk niet uitkomen is er altijd wel iemand bereid om ons te helpen! Dit wetende geeft ook goede energie voor de werkdag!

Hoe zou je de opdracht in één zin samenvatten?

Een leuke, leerzame en uitdagende opdracht waar je ook maatschappelijk impact kan maken.

Fijn, je hebt het gewoon naar je zin dus! Bedankt voor je tijd! 😊

Zeker! Jij ook bedankt!

Deel dit bericht

Comments are closed.