Ruim één vijfde van de Nederlandse beroepsbevolking heeft CV online staan

0

AMSTERDAM – Van alle Nederlanders die hun CV online hebben staan, heeft bijna de helft in de afgelopen twee maanden een CV geplaatst of een bestaand CV geactualiseerd.

Hiermee stelt zeker tien procent van de beroepsbevolking, exclusief studenten, zich beschikbaar op de arbeidsmarkt. Volgens Intelligence Group betekent dit dat 600.000 CV’s onlangs vernieuwd zijn. Dit blijkt uit hun ArbeidsmarktGedragsOnderzoek.

Bijna 28 procent van de werknemers in de zakelijke dienstverlening hebben volgens Intelligence Group hun CV op het internet geplaatst. Binnen deze sector vindt dan ook de grootste beweging plaats. De percentages zijn het laagst in de non-profit sector, met name in de gezondheidszorg (met 13 procent) en in het onderwijs (met 15 procent). Wat opmerkelijk is, is dat vrouwen hun CV minder vaak online hebben staan dan mannen.

Volgens Geert-Jan Waasdorp, de directeur van Intelligence Group, betekent de massale plaatsing en actualisering van de CV’s niet dat deze mensen ook daadwerkelijk actief zijn geworden op de arbeidsmarkt. Het wil wel zeggen dat men zich bewuster bezig houdt met hun eigen positie op de arbeidsmarkt.

Daarnaast laat Waasdorp weten dat het op dit moment een mooie kans is voor bedrijven om CV databases te benutten, mits zij de kandidaten persoonlijk benaderen.

Deel dit bericht