Interface designers

0

Een User Interface (UI) ontwerper richt zich op het gebruiksvriendelijk en werkend maken van interfaces voor  gebruikers om er voor te zorgen dat de interface-elementen gemakkelijk te bereiken zijn, begrijpelijk en goed te gebruiken zijn. UI brengt concepten van interaction design, visual design en informatie-architectuur samen.

Het kiezen van interface-elementen wordt gebaseerd op de gebruikers. Gebruikers zijn vaak vertrouwd met interface elementen, dus probeer consistent en voorspelbaar in verschillende keuzes en de lay-out te zijn. Dit zal de voltooiing van de taak, efficiëntie en tevredenheid te goede komen.
Elementen omvatten vaak; Input Controls: knoppen, tekstvelden, selectievakjes, keuzerondjes, keuzelijsten, keuzelijsten, schakelt, datum veld Navigatie-Componenten: broodkruimel, schuif, zoekveld, paginering, slider, markeringen, pictogrammen Informatieve Componenten: tooltips, pictogrammen, voortgangsbalk, meldingen, bericht dozen, modale vensters Containers: accordion.

Er zijn momenten waarop meerdere elementen geschikt zijn voor het weergeven van de inhoud. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk om de trade-off’s te overwegen. Bijvoorbeeld; soms kunnen elementen ruimte besparen, maar zijn een last voor de gebruiker omdat zij niet goed kunnen zien waar het element voor gebruikt wordt.

Deel dit bericht

Interface designers

0

Het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke en werkende interfaces voor gebruikers is de verantwoordelijk van een interface designer ( User interface ontwerper). Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor dat de interface elementen gemakkelijk te bereiken zijn en goed te gebruiken zijn en begrijpelijk zijn. Een User Interface ontwerper brengt interaction design, visual design en informatie architectuur samen.

Om een goed interface-element te kiezen moet het ingevuld worden naar de behoefte van de doelgroep. Dit omdat gebruikers vaak vertrouwd zijn met een bepaalde interface elementen. Het is daarom belangrijk om als interface designer consistent en voorspelbaar te zijn in de keuzes van de lay-out. De elementen van een interface bestaan vaak uit: Input Controls: knoppen, tekstvelden, selectievakjes, keuzerondjes, keuzelijsten, keuzelijsten, slider, markeringen, pictogrammen schakelt, datum veld Navigatie-Componenten: broodkruimel, schuif, zoekveld, paginering, Informatieve Componenten: tooltips, meldingen, bericht dozen, modale vensters pictogrammen, voortgangsbalk, Containers: accordion.

Deel dit bericht