IT Event

0

Wat houdt een IT event in?

Een IT event is een eendaags event voor IT’ers. Dit klinkt natuurlijk erg logisch! Maar wat doe je allemaal tijdens zo’n event? Je kunt tijdens een event met verschillende activiteiten deelnemen en je kunt verschillende activiteiten bezoeken. Hieronder vallen bijvoorbeeld een debat, CTO paneldiscussie, impactvolle break-outs, interviews en netwerkmogelijkheden. Je kunt tijdens zo’n event heel goed netwerken met bedrijven en andere IT’ers. Je kunt ongeveer rekenen op 150 IT’ers tijdens een IT event. Verder zullen er bedrijven zijn die verschillende programma’s verzorgen.

Andere bijzondere activiteiten tijdens IT events zijn bijvoorbeeld het uitreiken van awards.

 

Het meest belangrijke van een IT event

Netwerken. Dit is het meest belangrijk tijdens een IT event. Een netwerk opbouwen is tegenwoordig erg belangrijk. Netwerken is niet alleen belangrijk omdat je via deze mensen aan een baan kunt komen, maar ook omdat je zo de wereld beter leert kennen. Je ziet ook hoe andere mensen naar alles kijken en hier leer je van. Je kunt dit uiteraard gebruiken in je werkomgeving en verdere leefomgeving.

 

Vraag naar IT’ers

De vraag naar IT’ers stijgt enorm en IT events worden steeds populairder. In 2015 zijn het aantal IT vacatures al gestegen naar 34.000. Dit zal zeker nog verder stijgen naar 37.000 vacatures. Er zijn op dit moment ongeveer 750.000 werknemers actief in de IT.    

 

Competenties

Als IT’er is het belang dat je een aantal competenties of skills beheerst. Denk  hierbij aan het programmeren en het onwikkelen van een applicatie, het managen van een project, het helpen van klanten op het moment dat zij technische problemen hebben en het beveiligen van het systeem. Verder is het erg nuttig om webpagina’s te kunnen ontwikkelen, data administreren, business analyseren, mobiele applicaties ontwikkelen en netwerken. `

De uitleg van deze competenties kun je vinden in het artikel: IT skills. 

Deze competenties kun je natuurlijk duidelijk maken tijdens een IT event. Een IT event gaat onder andere over netwerken. Netwerken is super belangrijk. Eigenlijk is het enige wat je tijdens netwerken doet een beetje praten. Tijdens zo’n gesprek kun je uiteraard je IT skills vertellen. Na het netwerken kun je uiteraard deze persoon toevoegen op je LinkedIn account en zo het contact onderhouden. Misschien krijg je op deze manier wel een stage of baan aangeboden.

 

Dus..

Een IT event is echt super nuttig voor je carrière. Met je IT skills kom je tijdens een IT event al een heel eind. Leer van alle informatie die tijdens de programma’s van het IT event wordt gegeven en neem dit mee in je toekomst. Onderhoud je contacten die je hebt ontmoet op het IT event en bezoek IT events vaker!

Deel dit bericht