IT Jobs/Banen

0

Een IT’ er heeft veel keuze uit verschillende banen. Toch zal er een keuze moeten vallen op één van de functies. In dit artikel wordt stilgestaan in de vijf bekende functies dat een Information Technologist kan betreden en wat hij ermee verdient.

 

C# Developer 

Als er wordt gekozen om C# Developer te worden is een IT’er merendeels bezig met het ontwikkelen van nieuwe software. Hij kan werken met het ERP –system.

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Het is een computerprogramma dat bestaat uit verschillende deelprogramma’s om een taak te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsproces. Het ene deelprogramma neemt alleen orders op en een ander deelprogramma voert de financiële administratie uit. 

Een bedrijf kan aan een C# Developer vragen om een eigen systeem te ontwikkelen. Met afstemming van de applicatiebeheerder werkt hij hieraan. Hij stelt dan een takenpakket samen om te zoeken naar inhoudelijke gegevens voor het nieuwe systeem.

Salaris: een  C# Developer verdient tussen de 2.000 en 4.000 euro per maand. Het  bedrag hangt van de kennis en ervaring af.

 

Applicatiebeheerder 

Een applicatiebeheerder wordt ook wel een softwareontwikkelaar genoemd. Deze IT’er houdt zich bezig met het programmeren van de software. Hij is vaak in onderlinge afstemming met een C# Developer. Een applicatiebeheerder stelt het probleem vast en bedenkt de mogelijke oplossingen. Naast technische- moet hij communicatieve vaardigheden beschikken. Is dit niet het geval? Dan kunnen gemakkelijk problemen in de software komen te zitten.

Een applicatiebeheerder houdt zich bezig met ontwikkelen van software. Ze richten zich op verschillende applicaties. Deze applicaties zijn dan bijvoorbeeld beschikbaar voor een computer of smartphone.

Salaris: het salaris van een applicatiebeheerder is tussen de 1.600 tot 4.000 euro per maand. Het salaris hangt af van de kennis en ervaring van de geïnteresseerde.

 

Database beheerder 

Een database beheerder is verantwoordelijk voor de informatievoorziening van het bedrijf. Deze IT’er onderhoudt de configuratie van het bedrijf en bekijkt of alles is bijgehouden. Daarnaast is hij bezig met de beveiliging van de systemen. Het voorkomen van bugs en hackers in deze systemen moeten door de database beheerder worden geregeld. 

Verder houdt een database beheerder zich bezig met het ondersteunen van de bedrijfsprocessen en houdt contact met andere IT’ers.

Salaris: het salaris van een database beheerder is tussen de 2.000 en 5.000 euro. Dit salaris hangt af van de kennis en ervaring.

 

Informatieanalist

Een informatieanalist bestudeert de informatie van de bedrijfsprocessen. Hij bekijkt wat nodig is voor het bedrijf en welk bedrijf onnodig is. Zo een analist richt zich op de automatisering van bedrijfsprocessen. Daarnaast maakt hij geleidelijk omgevingsanalyses. Voordat hij met adviseren begint, moet er namelijk rekening worden gehouden wat er binnen en buiten het bedrijf gebeurd.

Daarnaast heeft de informatieanalist contact met andere afdelingen die te maken hebben met deze informatievoorziening. Hij adviseert bijvoorbeeld de afdeling Financiën wat er gebeurt binnen het bedrijf. Ook doet hij bij zowel klanten en medewerkers acceptatietesten. Op internet onderzoekt hij waar de klanten geïnteresseerd in zijn door middel van SEO activiteiten. 

Salaris: een informatieanalist verdient tussen de 2.000 tot 4.000 euro per maand. Het salaris hangt af van de benodigde kennis en ervaring.

 

Java Developer 

Een Java Developer is een IT’er die zich richt op de programmeurtaal Java. Deze developers ontwikkelen de taal en halen fouten eruit. Bij het ontwikkelen van deze programmeurtaal gebruiken ze tools.

Een Java Developer zetten deze later om in hun bedrijfssysteem. Daarnaast heb je een nauwe samenwerking met applicatiebeheerders en C# developers.

Salaris: een Java Developer verdient tussen de 1.600 tot 4.000 euro per maand. Het salaris hangt af van de benodigde kennis en ervaring.

Deel dit bericht