Wat is een Starters vacature?

0

Een startersvacature is een vacature waarmee je carrière echt gaat beginnen. Na het afronden van je studie en misschien tussendoor ook nog een jaar gereisd te hebben om ervaringen op te doen, is het nu echt tijd voor je eerste echte baan. Voor het afronden van je studie zal jij natuurlijk al genoeg activiteiten hebben ondernomen om jouw cv te laten uitblinken, zoals bijbaantjes of andere nevenactiviteiten. Nu kan jij al deze ervaringen gebruiken om je carrière te gaan ontwikkelen en begin jij met je eerste baan.

Soorten startersvacatures
Bijna elk groot bedrijf biedt startersvacatures aan. Hier geven zij de starter de ruimte om zich te ontwikkelen en hier wordt dan ook vaak een Senior binnen het bedrijf ingezet om de starter te begeleiden. Binnen elke richting zijn er startersvacatures te vinden. Ook zijn er binnen bedrijven verschillende afdelingen, dus mocht het bedrijf niet in jouw sector actief zijn, toch is er vaak een mogelijkheid om binnen een van deze afdelingen aan de slag te gaan.

Bedrijven zoeken vaak verschillend soort personeel. Ze maken hierbij onderscheid tussen je specialisatie, zoals marketing, IT of accountancy en je opleidingsniveau. Binnen een bedrijf zijn namelijk veel verschillende taken en verantwoordelijkheden die hiervan afhankelijk zijn.

Waarom een startersvacature?
Als jij gaat werken als starter zal je dus de kans krijgen om binnen een bedrijf nieuwe dingen te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Van te voren zal er niet veel van je verwacht worden qua specifieke bedrijfskennis. Het enige wat wel van je verwacht wordt is dat je natuurlijk hard werkt, leergierig bent en snel je verantwoordelijkheden pakt.

Wat na een startersvacature?
Bij een startersvacature betekent het niet dat je na een jaar, als je geen starter meer bent, weg moet bij een bedrijf. Vaak zal je binnen dit bedrijf gewoon door kunnen groeien in dezelfde functie en zal je steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Daarnaast zou je ook opzoek kunnen gaan naar een nieuwe baan. Vaak bieden bedrijven namelijk ook vacatures aan voor mensen met één tot drie jaar werkervaring.

Profiel van een starter:

  • Je hebt weinig tot geen (0-1 jaar) relevante werkervaring –
  • Ervaringen opgedaan bij bijbaantjes -Enthousiast & leergierig –
  • Als jij tijdens je studentenleven ook nevenactiviteiten hebt gedaan, staat dit altijd beter op je cv. 

 

Solliciteren naar een startersvacature
Heb jij een leuke vacature gevonden? Vergeet dan niet dat je niet de enige bent die gaat solliciteren. Zorg dat je veel weet van het bedrijf en zijn cultuur, zodat jij met je cv en motivatiebrief hier goed op kan inspelen. Als jij veel activiteiten naast je studie hebt gedaan, of bijvoorbeeld inhousedagen of business-courses hebt bezocht, staat dit natuurlijk extra goed op je cv en zal jij opvallen tussen alle cv’s.

Deel dit bericht