5X de beste apps voor ultieme focus tijdens het afstuderen

0
Leestijd: 4 minuten

Het is begonnen: de fase waarin je je studiefase gaat afronden en je je klaar gaat stomen voor het werkende leven. Normaal gesproken duiken veel studenten de UB in, maar dat kan nu niet. Afstuderen in de quarantainetijd zorgt ervoor dat je dit dus thuis moet doen. Voor veel studenten misschien niet de beste plek om je te concentreren. Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij de laatste loodjes? Deze apps helpen je een handje.

1. SPACE — WANNEER JE WEER EVEN WILT WETEN WAAR JE HET VOOR DOET

Raak je snel afgeleid door je mobiele telefoon? Probeer dan eens de app Space (AndroidIOS) . Deze app vraagt in het begin hoe vaak je je telefoon oppakt, waarvoor je je telefoon oppakt en waarom je dit minder zou willen doen. Op basis daarvan maakt het een inschatting van wat voor jou de beste manier is om hier iets tegen te doen. Zo kun je voor jezelf doelen stellen die je wilt bereiken en houdt de app bij of je deze ook daadwerkelijk hebt bereikt. De app zorgt er niet voor dat je volledig offline of onbereikbaar bent, maar is ideaal als reminder om je doelen in het vizier te houden.

2. BE FOCUSED — PLAN NIET ALLEEN JE PRODUCTIVITEIT, MAAR OOK JE PAUZE

Deze app (alleen beschikbaar voor IOS) is gebaseerd op het Pomodoro-Principe (mocht je dit niet kennen, zie hier). Ideaal voor mensen die niet lang achter elkaar kunnen focussen en af en toe afleiding nodig hebben om daarna weer verder te kunnen. De app geeft je een bepaalde tijd voor het studeren en een tijd voor pauzeren. Deze worden beide met timers aangegeven. De bedoeling: de tijd dat je werkt, besteed je ook daadwerkelijk aan het werken. Vervolgens stimuleert de app ook om echt tijd te nemen voor je pauze, zodat je daarna weer volledig opgeladen aan de slag kunt. Een alternatief voor Android is Pomodoro Smart Timer.

3. SHUT UP APP — DE KLIKSPAAN APP

De shut up app (IOS) is een leuke app om samen met je mede-afstudeerders te downloaden en te gebruiken. Wanneer je deze allebei op je telefoon hebt kun je samen een tijd instellen dat je je telefoon niet wilt gebruiken en wordt de timer gezet. Wanneer één van jullie zich hier niet aan houdt, zal de app stoppen met timen. Je studiebuddy krijgt vervolgens een notificatie dat het niet gelukt is. Zo kun je elkaar stimuleren om volledig gefocust te blijven op het afstuderen, maar ook een spelelement toevoegen om het een beetje leuk te houden. Wedstrijdje wie-houdt-het-het-langst-vol-zonder-afleiding, bijvoorbeeld.

4. POPS. — “PROPS” VAN OPA POPS

Ook deze app (helaas alleen beschikbaar voor IOS) is gebaseerd op het Pomodoro-Principe: je wisselt 25 minuten werken af met 5 vijf minuten pauze. Je kunt hierbij voor elke 25 gewerkte minuten zogenoemde “props” verdienen, onder de voorwaarde dat je je telefoon omgedraaid neerlegt op je bureau. Wanneer je de telefoon oppakt gaat dit niet onopgemerkt voorbij en krijg je eerst een waarschuwing te zien. Als je je telefoon vervolgens niet weglegt, moet je opnieuw 25 minuten geconcentreerd werken voordat je weer kans maakt op je props. Het leuke aan deze app: een geïllustreerd oud mannetje – opa Pops – stimuleert je om gefocust te blijven en spreekt je af en toe streng toe.

5. SELFCONTROL — VOOR DE DRASTISCHERE MAATREGELEN

Dit is de meest radicale variant van de apps om ervoor te zorgen dat je gefocust bent op het afstuderen. Dit is een app speciaal ontwikkeld voor de Mac-gebruikers onder ons (macOS). Voor degenen die geen Mac hebben is Cold Turkey een vergelijkbare variant (Windows). Wanneer je deze app installeert kun je zelf bepalen welke websites je wilt blokkeren en op welke tijden je dat wilt doen. Zelfs wanneer je je computer opnieuw afsluit of de app verwijdert, blijft de ingestelde blokkade bestaan. Handig aan deze app is dat je zelf kunt bepalen welke sites je wilt blokkeren. Hierdoor kun je wel andere sites gebruiken die je nodig hebt voor het studeren.

Straks afgestudeerd, maar wat dan?

Formorrow helpt starters met het ontdekken van hun talenten en mogelijkheden, en bij het maken van keuzes. Zo helpen wij jou met het vinden van een baan die écht bij je past. Studeer jij binnenkort af van een IT of Beta opleiding en wil jij sparren over jouw mogelijkheden in de IT? Meld je dan aan voor ons assessment, en ga vrijblijvend met ons op zoek naar de beste start van jouw carrière!

Deel dit bericht

Comments are closed.