Hipperdepip: vier trends in recruitmentland

0
Leestijd: 2 minuten

Ook op het gebied van recruitment zijn er trends, en wat is er slimmer dan de trends net een beetje voor zijn? Hier lees je waar jij steeds meer mee te maken gaat krijgen als je gaat solliciteren.

Vide(y)o(lo)

“Beetje tempo, ik heb zo een call met [vul hier een hippe plaatsnaam in].” Je hoort het steeds vaker. (video)Calls zijn geen verrassende manier van communiceren meer, maar deze ontwikkeling gaat verder. YoungCapital lanceerde bijvoorbeeld als eerste het concept ‘videorecruitment’ en Hunkemöller wijst zelfs mensen af door middel van een videoboodschap van de CEO. Wees dus niet verbaasd wanneer je een video CV of video als sollicitatie moet insturen. Wie heeft er nu zin om lange lappen tekst te tikken wanneer je jezelf ook kunt verkopen met een vet filmpje? Jij wel? Ksst! Ga dan maar terug naar 2015. Bovendien: paperless, bomenknuffelen alom. 

Recruitment events

Boring sollicitaties zijn zóóó 2015. We gaan voor efficiëntie en brengen meteen iedereen bij elkaar. Recruitment events gaan het he-le-maal worden in 2016!  En waarom niet met een frisse duik in zee?

Omarm de data

Data zal een steeds grotere rol gaan spelen bij recruitment. Waar komen de beste werknemers vandaan? Welke factoren hebben de high-potentials gemeen? Wat zijn dus de echte succesvoorspellers? Data, data, data..

Dus ook: er zijn meer datanerds nodig. Datanerds kenden we al, maar gezien het groeiende belang van de analyse van big data zijn er nu ook data translators nodig. Hm? Mensen die ingewikkelde termen ombouwen naar gewone-mensen-taal. Wel zo makkelijk.

Je sociale en professionele netwerk

Jouw eigen netwerk is steeds belangrijker om een baan te vinden. Uit een rapport van LinkedIn blijkt dat het gebruik van sociale professionele netwerken een essentiële trend is bij werving en selectie. Laat zien dat jij deel uitmaakt van zo’n netwerk. Referenties zijn daarbij een goede hulp. Vraag daarvoor natuurlijk wel de juiste persoon;

(ex-)werkgevers of één van je professoren als je nog studeert.

Met dit inzicht weet je wat je te doen staat; naar die recruitment events, een video CV  bouwen en slijmen voor referenties. Succes!

Deel dit bericht

Comments are closed.