Moonquête – STUFI IS BINNEN!!

0
Leestijd: 2 minuten

Young professionals zijn de toekomst, dus we moeten erg zuinig op ze zijn. Wat vinden ze fijn? Wat vinden ze juist heel erg vervelend? En welke dingen maken ze eigenlijk geen moer uit? Grootschalige enquêtes moeten deze vraagstukken beantwoorden. We zullen je de SPSS analyses besparen hoor. Je krijgt de resultaten in hapklare brokken voorgeschoteld in de vorm van een blog. Stuur je werkgever een linkje door; wie weet kun je dan op meer begrip rekenen! Vandaag in Moonquête numero dos: waar geef jij je geld aan uit?

STUFI IS BINNEN!!

Omgaan met geld is altijd lastig. Er zijn oneindig veel leuke dingen die je met geld kan doen, maar je portemonnee is niet altijd vol en het pinautomaat blijft de biljetten ook niet zomaar uitspugen. Je bent altijd maar bezig met het maken van afwegingen. Waar geven studenten hun geld eigenlijk aan uit, want als stufi binnen is, gaat het hard. Wij vroegen het aan 1200 studenten.

Partyhardy!

Ben jij er ook zo eentje die al zn geld op een hoop legt en helemaal losgaat tijdens het festivalseizoen? 15% van de studenten geven hun geld het liefst uit aan feestjes. Festivals, concerten, red cup parties: noem het allemaal maar op. Uitgaan is nou eenmaal iets dat bij het studentenleven hoort en dat merken de studenten ook aan hun banksaldo. Bier, wijn en shotjes zijn in de stadscentra en op festivalterreinen niet goedkoop en meestal kost het ook al een flinke duit om binnen te komen.

Eenmaal op zo’n feestje aangekomen, moet je er natuurlijk wel goed uitzien. 12,5% van de studenten geeft kleding en verzorging zelfs prioriteit. Van deze groep was veruit het grootste deel vrouwelijk, dus er kan wel gezegd worden dat de mannen dit percentage flink naar beneden halen.

Varkentjes en spaarvarkentjes

Eten is een eerste levensbehoefte. Iedereen moet eten om te kunnen overleven. Maar het eten mag ook weleens lekker zijn, getuige de 15% van de studenten die hun geld vooral uitgeeft aan etentjes. In de studentensteden zijn gelukkig zat restaurantjes, eetcafés en brasseries te vinden. Dat studenten hier echt geld voor opzij zetten is niet heel gek; in een gemiddeld restaurant ben je snel €25 euro kwijt voor een goede maaltijd en een drankje.

Weer een andere 15% van de student legt geld het liefst opzij voor toekomstige uitgaven. De redenen lopen heel erg uiteen. Sommige twijfelen of ze een master gaan doen en anderen denken alvast vooruit in de zoektocht naar een eigen plekje. Anderen vinden het gewoon fijn om een spaarpotje te hebben in het geval ze het later nog eens nodig hebben.

HEY, we’re going to Ibiza

We zijn aangekomen bij kostenpost numero uno voor de meeste studenten. Vakanties. Ruim 30% van de studenten gebruikt hun zuurverdiende geld het liefst om op vakantie te gaan. Uitrusten op een hagelwit strand of juist actief vakantie vieren op ski’s in de hagelwitte sneeuw; de vakantiebestemmingen liggen zeer uiteen. Vakanties zijn over het algemeen een dure bedoeling. Studenten geven gemiddeld €87 uit per dag en daarnaast moeten de reis en het verblijf ook betaald worden. Het is dus is niet zo gek dat hier flink voor gespaard moet worden.

Minder populaire bestemmingen voor het zakgeld zijn gokken en het kopen van games. Dat laatste was natuurlijk te verwachten in een tijdperk waarin alles zo van het internet geplukt kan worden. Wat ga jij met je geld doen zodra de volgende loonstrookje of de volgende stufi binnen is?!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.