Sollicitatieprocedure traineeship

0

Voordat je wordt aangenomen als trainee moet je eerst nog een heel traject doorlopen. Hier is een algemene sollicitatieprocedure van een traineeship beschreven.

Dit begint bij het stap 1: solliciteren
Solliciteren doe je online door een motivatiebrief te schrijven waarom jij dat traineeship wilt doen. Bijgevoegd met een motivatiebrief zit altijd het curriculum vitae, waarin jouw opleiding, werkervaring, nevenactiviteiten en vaardigheden worden opgesomd.

Daarna komt stap 2: het gesprek 
Bij veel bedrijven zie je dat er twee gesprekken plaats vinden. Een gesprek met de HR adviseur en een gesprek met een manager. Belangrijk is bij beide gesprekken dat jij je verdiept in het bedrijf en de traineeship, maar verdiep je ook in jezelf. Welke competenties beheers jij die nodig zijn als trainee? Vraag ook eens in je netwerk of je misschien connecties hebt met het desbetreffende bedrijf. Dat kan altijd een goede binnenkomer zijn.

Als laatst komt stap 3: de selectie
Elk bedrijf vult dit op een andere manier in, maar vaak geldt dat er een selectiedag wordt georganiseerd met alle overgebleven kandidaten. Door middel van assessments, casussen en presentaties wordt uiteindelijk gekozen welke kandidaten aan het traineeship mogen deelnemen. Deze stap is lastig voor te bereiden, een handige tip is om jezelf kort te kunnen voorstellen door middel van een pitch.

Mocht je vragen hebben over traineeships neem dan contact met ons op via Facebook of Twitter. Zie hier een overzicht van alle openstaande traineeships.

Deel dit bericht