Aan het woord: Emma Romijn – Legal Assistant Notary

0
Leestijd: 2 minuten

Mijn eerste kennismaking met Linklaters was tijdens het Female Leadership in Big Law event. Tijdens dit evenement kreeg ik meteen een erg positieve indruk. Linklaters is een internationaal, divers kantoor, waar grote en complexe zaken behandeld worden. Hoewel Linklaters een groot kantoor is met een hoop connecties, is het kantoor in Nederland relatief klein. Dit sprak mij erg aan. Na afloop tijdens de borrel heb ik verschillende mensen van het kantoor ontmoet en kreeg ik meteen de indruk dat er een vriendelijke, open sfeer op het kantoor heerst. Het evenement werd opgevolgd met een loopbaangesprek. Aangezien mijn interesse bij de notariële kant van het ondernemingsrecht ligt, heb ik tijdens het loopbaangesprek verschillende mensen van het notariaat gesproken en allerlei vragen kunnen stellen.

Vervolgens ben ik in mei begonnen met een stage op het notariaat. Dit is een klein en gezellig team, waarin hard gewerkt wordt. Vanwege de coronamaatregelen ben ik mijn stage online begonnen en werk ik ook de komende maanden nog vanuit huis. Hoewel dit natuurlijk wel ongebruikelijk is, gaat het online stagelopen eigenlijk heel goed! Mijn eerste week bestond voornamelijk uit het volgen van verschillende trainingen. Al snel werd ik door het team bij allerlei werkzaamheden betrokken en kreeg ik meteen een goed beeld van de notariële praktijk op een internationaal kantoor. Ik was positief verrast door de diversiteit van de opdrachten die ik kreeg. Naast het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s, werd ik ook meteen betrokken bij verschillende notariële werkzaamheden. Bij Linklaters wordt veel ruimte geboden om je te ontwikkelen en is er veel flexibiliteit. Zo mag je zelf aangeven wat voor werkzaamheden je graag wilt doen en wat je wilt leren tijdens je stage. Ook krijg je regelmatig feedback, waar je veel aan hebt.

Ondanks het werken vanuit huis, is er toch nog voldoende interactie met het team. Er is elke ochtend een online teamoverleg, er zijn virtuele kantoorborrels, virtuele koffiemomenten en er is een online pubquiz. Ook doe ik mee aan de wekelijkse bootcamp die Linklaters organiseert vlakbij het kantoor. Zo zijn er toch nog een hoop mogelijkheden om persoonlijk contact te hebben en ook mensen buiten je eigen team te leren kennen.

De eerste twee maanden bij Linklaters heb ik als zeer leerzaam en uitdagend ervaren. Ik kijk dan ook uit naar de komende maanden waarin ik nog mee mag lopen. Mocht je interesse hebben in een internationaal, dynamisch kantoor en ben je op zoek naar een uitdaging, dan kan ik een stage of werkstudentschap bij Linklaters zeker aanraden!

 

Student-stagiair vacature bij Linklaters

 

Deel dit bericht

Comments are closed.