Inhousedag

0

Wat is een inhousedag?
Een inhousedag is voor HBO- en WO studenten een goede mogelijkheid om kennis te maken met topbedrijven en hun werknemers. Een inhousedag is een open dag bij een bepaald bedrijf, bedoeld voor studenten.

Wat houdt het in?
Het idee erachter is dat studenten een indruk krijgen van een bedrijf. Zo kan een student zien welk product of dienst er aangeboden wordt, wordt er vaak een rondleiding gegeven in het kantoor en geeft het desbetreffende bedrijf een presentatie over de organisatie. Daarnaast kan een student contacten leggen binnen het bedrijf en met brandende vragen komen. Een inhousedag is niet hetzelfde als een business-course. Een inhousedag kan je een dag een kijkje nemen bij een bedrijf. Terwijl bij een business-course dit vaak meerdere dagen is.

Waarom een inhousedag?
Zowel student als bedrijf krijgen een goede indruk van beide partijen. Zo heeft de student na deze dag een goed beeld van de organisatie. Het bedrijf ziet in wat voor studenten op hun bedrijf af komen en leert deze studenten kennen. Voor een student is het naast het desbetreffende bedrijf leren kennen ook fijn om contacten te leggen. Dus via een inhousedag krijg je een goede impressie van de werkzaamheden en cultuur van het een bedrijf. Doe actief mee tijdens de inhousedag. Dit is de kans al jouw brandende vragen te stellen. Hierdoor krijg je dus een goede indruk van het bedrijf. Vaak wordt er een presentatie, casus, rondleiding en borrel gegeven, val op door actief hierin deel te nemen!

Profiel van een student voor een inhousedag?
Vaak zoeken bedrijven een proactief en sociaal vaardig student. Daarnaast is het vaak bedoeld voor studenten die middenin of aan het einde van de studie zitten. Overigens heeft elke bedrijf haar eigen sollicitatieprocedure, bereid je hierop goed voor. Solliciteren naar een inhousedag In de meeste gevallen kan je niet zomaar deelnemen aan een inhousedag. Een student moet zich aanmelden voor deze inhousedag, waarna vervolgens een sollicitatieprocedure volgt.

Voorbereiding op een inhousedag:

  • Stuur een cv die voldoet aan de vacature, tijdens de sollicitatie procedure. 
  • Bereid je goed voor, lees je goed in in het bedrijf. 
  • Pak de kans om jezelf te verkopen, zorg ervoor dat je zowel de sterke als zwakke punten van jezelf weet en dat je dit kan beargumenteren. 
  • Zorg dat je netjes gekleed bent.

 

Wat na een inhousedag?
Het kan voorkomen dat een bedrijf direct na een inhousedag jou een stage of baan aanbiedt. Mocht dit niet goed uitkomen omdat je het te druk hebt met je studie, zorg er dan voor dat je in de toekomst opnieuw contact op kan nemen.

Deel dit bericht