Waanzinnige beroepen – De Mannequin Challenge

0
Leestijd: 3 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de meest waanzinnige beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 11: de live mannequin. De waanzinnige beroepen van vorige week kun je natuurlijk ook eerst nog even teruglezen.

He-le-maal kapot

Er zijn een hele hoop beroepen die fysiek gezien behoorlijk uitdagend zijn. Denk aan bouwvakkers, houthakkers en stratenmakers. Professionele sporters en modellen kunnen het ook het zwaar hebben, weliswaar op een andere manier. Vaak hebben ze een streng dieet en houden ze zich aan een intensief trainingsschema om ervoor te zorgen dat ze in vorm blijven.

Je beroep kan ook op een hele andere manier fysiek zwaar zijn. Het is namelijk ook mogelijk om je portemonnee te vullen door letterlijk niets te doen. Je hoeft alleen maar stil te staan. Dit klinkt misschien belachelijk, maar het is wederom geen grapje. Levende paspoppen zijn in.

Rise of the living mannequins

Vooral in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk zie je ze tegenwoordig weleens staan. Sinds een aantal Engelse onderzoekers hebben aangetoond dat kleding beter aan de man wordt gebracht door een andere man (of vrouw), zijn meer en meer warenhuizen levende paspoppen gaan inzetten. In de vitrines, middenin het warenhuis of bij de kleedkamers.  Soms worden ze zelfs middenin het stadscentrum neergezet. Je wordt aangekleed door de winkel of door het merk dat jou inhuurt. Vervolgens neem je een pose aan en is het de bedoeling dat je deze gedurende een uur aanhoudt. Nadat het uur verstreken is, verander je van pose en begint het hele liedje opnieuw.

Soms wordt er van je verwacht dat je met de klanten communiceert. De kleding die je aanhebt probeer je actief aan te prijzen aan het winkelende publiek. Hier komt verkoopervaring natuurlijk heel goed van pas! Maak een praatje, vertel een grapje of geef wat informatie over het merk of de kleding zelf. Dit shirt is toevallig in de aanbieding. En deze jeans zijn de helft van de prijs wanneer je een klantenkaart hebt.

Sta er even bij stil

Wat heb je nodig als levende paspop? Uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en vastberadenheid. En natuurlijk geen probleem met spierpijn. Reken er maar op dat je dit de volgende dag(en) gaat voelen. Om een hele dag stil te staan hoef je natuurlijk geen opleiding te volgen. In principe kan iedereen dit doen. De vraag is meer of jij dit vol kan houden. Zeker voor de drukke mensen onder ons is dit ontzettend zwaar. Als je je snel verveelt is het misschien niet de job voor jou.

Het klinkt nu natuurlijk helemaal niet als een leuke baan. Maar het werk heeft ook zeker zijn positieve kanten. Als je hoort wat een levende paspop verdient, word je gelijk een stuk vrolijker. Het is misschien een variatie op slapend rijk worden.  Per uur strijk je namelijk ongeveer $100 op. Dit is een uurloon, dus afhankelijk van je uithoudingsvermogen en de openingstijden van de winkel kan je dagloon ontzettend hoog uitvallen. Als je echt een professional bent op het gebied van stilstaan, verdien je per dag zo $800!

Pas(p)op!

Er zitten meer voordelen aan. Je blijft op de hoogte van de modetrends en je ontmoet veel mensen die het maar wat interessant vinden dat je daar staat of loopt. Veel live mannequins krijgen ook korting op de kleding van het bedrijf of het merk waar ze voor werken. Korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Het leukste aan het werk is misschien wel dat je veel mensen kunt laten schrikken. Elke beweging die je maakt, kan ervoor zorgen dat er mensen beginnen te gillen. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat de paspop naast je eigenlijk niet van plastic of hout is. Je kan kleine kinderen de stuipen op het lijf jagen en alhoewel dat niet de bedoeling is, kan het altijd een keer ‘per ongeluk’ gebeuren..

Zoek je nog een bijbaantje zodat je je vakantie kan betalen? Als levende paspop hoef je maar een paar dagen te werken! Het mooie is dat je thuis alvast kan oefenen en je doorzettingsvermogen op de proef kan stellen. Zo niet vertellen we je graag volgende week meer over andere waanzinnige beroepen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.