Van werkstudent tot afstudeerstagiaire Deloitte

0
Leestijd: 2 minuten

Claudia ten Hoope studeert Business Analytics aan de VU Amsterdam en werkt sinds 1 april 2011 bij Transaction Services. Per 1 augustus 2014 studeert zij af bij Business, Intelligence & Analytics. 

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat ik mijn sollicitatiebrief stuurde naar Deloitte Transaction Services, wat vliegt de tijd. Ik had twee jaar gestudeerd aan de VU en net mijn Bachelor studie voor een jaar onderbroken om te gaan reizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Na deze reis was ik weer van plan verder te gaan met mijn studie. Voordat mijn studie weer in september begon had ik nog vier maanden de tijd om fulltime te werken. Ik was opzoek naar een stageplek gerelateerd aan mijn studie. Zodoende kwam ik bij Deloitte Transaction Services terecht en kon voor vier maanden aan de slag als stagiair.

Tijdens mijn stageperiode heb ik Transaction Services goed leren kennen. Zo werd ik meteen op een project gepland dat highly confidential was. Doordat ik vier maanden fulltime werkte, kon ik een project van begin tot eind meemaken. Van het binnenhalen van een project, het verwerken van de financials, tot het closing event aan toe.

Na deze periode ging ik verder met mijn studie. Deloitte bood mij de mogelijkheid om als werkstudent twee dagen in de week te blijven werken. Daar zeg ik geen nee tegen! In het begin was het even wennen. Welke taken kan ik oppakken? En hoe ga ik mijn werkdagen inplannen naast de colleges? Gelukkig is Deloitte altijd heel flexibel geweest. Ik kon zelf bepalen welke dagen ik wilde werken, afgestemd op mijn collegerooster. Meestal kon ik twee volle dagen werken, af en toe was er een periode dat ik in plaats van een volle dag twee halve dagen werkte.

Ondertussen zijn we 3,5 jaar verder en is het moment aangekomen dat ik ga afstuderen. Ik zocht een afstudeeropdracht in het teken van data analytics. Bij verschillende bedrijven ben ik gaan kijken naar afstudeeropdrachten, totdat Deloitte Business, Intelligence & Analytics met een ontzettend leuke opdracht kwam. Ondanks dat ik ook bij andere bedrijven ben gaan kijken, heb ik toch voor Deloitte gekozen. Deloitte heb ik leren kennen als een fijn bedrijf om voor te werken, waar collega’s tijd voor je nemen om iets uit te leggen en waar je veel kan leren. Deloitte is daarnaast ook nog eens leader in Data Analytics, dus is deze plek perfect om af te studeren.

Zo kan het dus ook gaan. Beginnend als stagiair om mee te kunnen snuffelen in het bedrijfsleven, om er vervolgens je bijbaan van te maken en af te studeren. Het kan allemaal!

Wil jij net als Claudia ook bij Deloitte stage lopen? Bekijk alle vacatures van Deloitte op onze afstudeerstage website.

 

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.