Opdracht bij RCN Vakantieparken | Skyscrapers

0
Leestijd: 3 minuten

11 / 04 / 2019 – In deze blog vertelt Anne ons over haar opdracht bij RCN Vakantieparken. Zij was hier verantwoordelijk voor 2 uitdagende consultancy projecten waarin ze niet of nauwelijks ervaring had. Hoe is dit haar afgegaan? Wij spraken haar over haar ervaringen bij RCN.

Anne heeft zich de afgelopen twee maanden ingezet om de directie van RCN vakantieparken te ondersteunen. Ze is net klaar met haar opdracht waarvoor zij twee consultancy projecten vervulde. Een mooi moment dus om te vragen hoe ze haar opdracht bij RCN heeft ervaren.

Tijdens haar opdracht heeft Anne zich beziggehouden met het schrijven van het visiedocument en het vastleggen van werkprocessen binnen RCN, een vakantieparken organisatie met 9 parken in Nederland en 8 in Frankrijk. ‘’Dit was hard nodig maar er was niemand die er echt tijd voor had. Ze zochten iemand die snel twee projecten op zich kon nemen en flexibel kon schakelen tussen deze projecten. Iemand met een kritische blik bovendien. Als ze het in het kort moet omschrijven:  “een uitdagende, leerzame en leuke ervaring. Ik kwam binnen om te helpen met het schrijven van het visiedocument. Een document waarin de organisatie vastlegt welke richting zij de komende jaren op wil en welke doelen zij wilt behalen. Hiervoor moest ik eerst een aanpak bedenken. Dit heb ik gedaan door het project op de scrum manier aan te pakken. Dit had ik geleerd in een training bij Skyscrapers en deze kennis bleek ik meteen goed te kunnen toepassen. Ik heb eerst het idee van de algemeen directeur uitgevraagd (‘de klantvraag’ in scrum termen). Nadat we samen tot een opzet zijn gekomen ben ik het document verder gaan invullen door afdelingshoofden te interviewen en met regelmatige intervallen (in ‘sprints’) mijn voortgang bij de directie te checken.”

“Mijn tweede project bestond uit het maken van een start met het vastleggen van werkprocessen. Een duidelijke ‘to-do’ uit het visiedocument en tevens een project waar ontzettend veel behoefte aan was binnen RCN maar waar niemand de tijd voor had.” Een zeer uitdagend project want ook binnen RCN had niemand hier concrete ervaring mee. “Niemand die mij dus even kon uitleggen hoe het aan te pakken of wat de “best practices” zijn. Daarnaast was het ook nog de uitdaging om diegenen die hun werkprocessen moesten gaan opschrijven ook daadwerkelijk tot schrijven aan te sporen. Door trial & error, leren vertrouwen op mijn eigen denkkracht met behulp van de coaching vanuit Skyscrapers en door bovenop de communicatie te zitten kwam ik tot een aanpak en uitvoering. Als resultaat ligt er nu een mooie basis van werkprocessen en is het aan de organisatie zelf om dit verder uit te breiden”.

Vragend naar haar algehele ervaring: ”het waren twee projecten waar ik vrijwel vanaf scratch moest beginnen, zowel qua kennis van de organisatie als kennis over de aanpak en uitvoering van het project. Wanneer je er middenin zit, is het niet altijd even leuk en een hersenkraker, maar achteraf gezien een ontzettend mooie leerervaring. En dit is juist ook het leuke aan Skyscrapers. Eén, een match met een bedrijf waar ik nog nooit eerder van had gehoord en een branche waar ik zelf ook niet meteen aan denk. En twee, aanpakken, handen uit de mouwen, doen en hierdoor ontzettend veel leren en groeien.”

Vanaf 7 januari is Anne begonnen aan een volgende opdracht bij zorginstelling Amstelring: hier zal zij betrokken zijn bij de vormgeving en implementatie van een nieuw intranet. Anne: “Ik ben vooral benieuwd hoe deze opdracht gaat verschillen van mijn tweede project bij RCN. Dit omdat het deels hetzelfde maar ook weer anders is, een andere sector, een andere organisatie en andere mensen”. En voor de toekomst? “Ik hoop mij verder te blijven ontwikkelen, projecten aan te pakken en steeds meer te denken “yes, leuk, iets nieuws”. In het begin vond ik de eerste opdracht spannend. De coaching vanuit Skyscrapers heeft me hierbij geholpen. Daarnaast hoop ik door gewoon te doen en met behulp van de coaching nog beter te ontdekken wat ik wel en niet leuk vind om te doen.”

Anne schreef eerder ook al over haar Kick-Off!

Aanmelden Skyscrapers Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.