Hotske & Yara over hun opdracht! | Skyscrapers

0
Leestijd: 3 minuten

28 / 11 / 2018 – Bij Skyscrapers zijn de trainees, de opdrachten en de opdrachtgevers zeer gevarieerd, om zo voor ieder wat wils te bieden. We zijn trots op deze variatie! De verscheidenheid aan opdrachten kwam nog maar eens naar voren toen we Yara en Hotske over hun projecten spraken!

Het grote plaatje begrijpen bij Combiwel

Yara is sinds afgelopen juli als adviseur informatiemanagement bij Combiwel gestart. “Combiwel is een maatschappelijke dienstverlener, waarbij we verscheidene services verlenen aan Amsterdam (West).” Van schulddienstverlening tot kinderdagverblijven, Combiwel zet zich in voor de leefbaarheid van de stad. Dit gezamenlijk doel vertaalt zich ook naar de goede sfeer op kantoor. “Ik werk in een fijn, mens-gericht team met een ontspannen en informele sfeer.”

Haar opdracht als adviseur informatiemanagement is uitdagend en gevarieerd. “Ik werk nauw samen met business control en houdt een oogje in het zeil bij de interne productie. We monitoren samen hoe de organisatie presteert en we gaan in overleg met de directie en teamleiders over of en hoe er bijgestuurd kan worden. Ik heb zelf A&O psychologie gestudeerd en had deze functie zeker niet voorspeld bij mezelf!”

Het leukste aan haar opdracht? “De uitdaging van het werken in een grote, complexe organisatie. De eerste twee maanden was ik vooral bezig met het vormen van het plaatje en nu kan ik daadwerkelijk in oplossingen gaan denken. Ik vind het erg leuk en leerzaam om op deze manier te groeien en steeds meer grip te krijgen op wat er gedaan moet worden.”

Het dynamische werkveld bij Ymere

Eind maart vertelde Hotske al in haar blogartikel over haar werkzaamheden bij de Amsterdamse woningcorporatie Ymere. Echter is haar opdracht op de Strategie & Beleidafdeling zo dynamisch dat het tijd was voor een update! Inmiddels heeft Hotske ook te horen gekregen (04-01) dat ze in dienst komt bij Ymere: als junior adviseur!

Op dit moment houdt Hotske zich met drie verschillende projecten bezig. Zo is ze onderdeel van het grote Woonruimte verdeel project. Pieter Schippers, als adviseur strategie bij Ymere nauw betrokken bij dit project, vertelde ons eerder al over zijn ervaringen met (oud) Skyscrapers en dit project. Hotske: “Dit is een project waarbij de Stadsregio Amsterdam en verschillende woningcorporaties zich buigen over het eerlijk verdelen van sociale huurwoningen. Nu draait het volledige systeem om inschrijfduur en wachtlijsten, maar er zijn ook mensen die met spoed een woning nodig hebben, of starters, die simpelweg nog niet zo lang ingeschreven staan. Hoe maken we dat systeem in Amsterdam en omstreken eerlijker? Daar draait het om!” Hotske: “Bij dit project ben ik voor het team ondersteuning, een hele andere functie dan de volgende twee projecten.” Hierna werd Hotske ingezet bij andere projecten, maar kreeg een adviserende rol.

In een ander project bij Strategie en Beleid is Hotske een “trendwatcher”. Ze onderzocht voor haar afdeling de vertaalslag van maatschappelijke trends (zoals vergrijzing en digitalisering) naar implicaties en acties voor Ymere. Hierbij doet ze veel onderzoek en interviews voor de Trendmonitor van Ymere. “Ik heb samengezeten met trendbureaus en ook gepraat met mensen bij andere bedrijven; “hoe gaan jullie om met deze trends?”. Zo heeft ze een advies geschreven en is daar grotendeels verantwoordelijk voor geweest. Eerst had ze daarin een adviesfunctie, maar nu is het haar project gebleven en is ze dus echt trendwatcher.

Maar we zijn er nog niet! Een ander project van Hotske sluit aan bij het ontwikkelplan voor Strategie en Beleid als afdeling. “We willen van rennen naar ook even kunnen stilstaan bij hoe het op onze afdeling gaat. Ik heb binnen dit project onder andere een nieuwe feedback- en overlegstructuur bedacht.” Ook hier is Hotske wederom adviseur geweest: “Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat wij de ontwikkeling die we bij Strategie en Beleid willen maken, daadwerkelijk gaan maken. Daarin mocht ik lekker creatief zijn, omdat ik nieuwe werkvormen mocht bedenken.”

Heeft Hotske nog tips voor haar mede starters? “Het komt neer op geduld en zelfvertrouwen. Je kan niet altijd direct resultaat leveren als starter, en dat is prima, met een beetje geduld bereik je veel! Daarnaast ben je jong en ken je in het begin de weg misschien nog niet zo goed. Maar blijf zelfverzekerd en durf je frisse ideeën te uiten!”

“De uitdaging van het werken in een grote, complexe organisatie. De eerste twee maanden was ik vooral bezig met het vormen van het plaatje en nu kan ik daadwerkelijk in oplossingen gaan denken. Ik vind het erg leuk en leerzaam om op deze manier te groeien en steeds meer grip te krijgen op wat er gedaan moet worden.” zegt Yara

Aanmelden Skyscrapers Traineeship

Interesse? Lees hier andere hun ervaringen of solliciteer hier!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.