Associate bij PwC – Financial Management

0
Leestijd: 2 minuten

Anneloes van Golstein Brouwers is associate bij PwC en heeft een MSc Financial Management behaald. In dit interview vertelt ze meer over werken bij PwC.

Hoe zagen je eerste maanden bij PwC eruit?
De eerste paar maanden zijn voorbijgevlogen: in september heb ik alle andere Associates die begonnen zijn in The Associate Academy leren kennen tijdens de twee weken durende training. Tijdens deze training werden we alvast klaargestoomd voor de werkzaamheden die we de komende maanden zouden gaan doen. Na de training ben ik begonnen bij CMAAS waar ik een maand lang allemaal verschillende dingen heb gedaan, zoals het schrijven van een advies over een financieel instrument, het doorzoeken van IFRS standaarden voor een klant enAnneloes van Golstein Brouwers is associate bij PwC en heeft een MSc Financial Management behaald. In dit interview vertelt ze meer over werken bij PwC. het waarderen van swaps en leningen in Bloomberg. Daarna heb ik bij veel verschillende audit klanten gewerkt, van financieel georiënteerde klanten tot productiebedrijven. The Associate Academy biedt namelijk de kans om voor klanten binnen de verschillende marktsectoren te werken. Bij mijn eerste klanten was de interim controle nog in volle gang, wat betekent dat ik samen met een Senior Associate en met de klant de interne controles hebben besproken en daarna hebben beoordeeld of deze controles goed functioneren. Vanaf januari zijn mijn werkzaamheden verandert naar het controleren van onder andere liquide middelen, materiële vast activa, crediteuren en debiteuren omdat het de tijd is van het publiceren van jaarrekeningen en we de cijfers hierin controleren. Tussen het werken bij de klanten door krijgen we vanuit The Associate Academy trainingen aangeboden die ons helpen bij de werkzaamheden die je als Associate verricht, maar ook op gebied van personal development. Al met al zijn de eerste paar maanden dus zeer afwisselend geweest en heb ik super veel geleerd bij de trainingen en van de mensen om me heen.

Heb je nog tips voor studenten die zich oriënteren op een carrière bij PwC?
Wanneer je erover nadenkt om te solliciteren bij een accountskantoor, zou ik je aanraden om na te gaan of de sfeer binnen PwC je aanstaat. Schrijf je bijvoorbeeld in voor Access Accountancy en spreek daar zo veel mogelijk PwC’ers aan. Het is namelijk een stuk gezelliger om te werken met mensen die je leuk vindt!

Deel dit bericht

Comments are closed.