Bij Cognizant kun je alle kanten op!

0
Leestijd: 3 minuten

Bij Cognizant kun je alle kanten op!

Ongeveer anderhalf jaar geleden was ik klaar met mijn studie en ging ik dus op zoek naar mijn eerste baan. Via LinkedIn kwam ik uiteindelijk uit bij Cognizant, een groot Amerikaans consultancybedrijf. Wat mij hier vooral aansprak was de brug tussen IT en consulting. Ook het ‘Graduate Development Program’ dat ze aanboden leek mij een goede eerste stap in mijn carrière.

Het ‘Graduate Development Program’

Het Graduate Development Program van Cognizant begint met drie weken in Valladolid, Spanje. Hier leer je alle mensen uit je lichting kennen. Dit geldt niet alleen voor mensen uit Nederland, maar ook uit heel Continentaal Europa. Met deze groep volg je een intensief trainingsprogramma waar de nadruk ligt op soft skills. Maar ook wordt uitgelegd hoe je makkelijk je weg kunt vinden in onze organisatie. Ook zijn er enkele dagen waarop je training hebt die specifiek is voor jouw practice, oftewel jouw afdeling.

Mijn eigen practice

Mijn eigen practice is QE&A, dit staat voor ‘Quality Engineering & Assurance’. Binnen Cognizant staat dit ook wel bekend als de ‘Testing’ practice. Wij bieden services die uiteindelijk een foutloos en goedwerkend product voor de klant moeten opleveren. Dit kan door middel van technische rollen, zoals test cases automatiseren maar ook door middel van een rol als business analist waar je kijkt hoe wij met onze afdeling bepaalde specialiteiten van onze afdeling het beste kunnen inzetten. QE&A is een practice die veel vanuit India werkt; wij zitten bij een klant in Nederland maar om zo snel en goedkoop mogelijk een goed product te leveren wordt veel geoutsourced naar India. Dit betekent dat je veel contact zult hebben met Indiase collega’s en dit is dan ook de reden dat de graduates van QE&A na Valladolid nog drie weken naar India gaan. Het doel van de training hier is iets meer toegespitst op echte skills en geeft een goede inkijk op hoe onze collega’s daar werken. Dit komt goed van pas als je in Nederland bij de klant zit maar in nauw contact staat met je Indiase collega’s.

Eerste klant

Na deze beide trainingen is het tijd voor de eerste klant. Wij werken voornamelijk met grote, internationale klanten uit allerlei verschillende industrieën. Er zit binnen Cognizant dus erg veel verschil in zowel de lengte van de opdrachten als de soorten opdrachten. Eigenlijk zou je dus kunnen stellen dat veel mensen heel verschillende dingen doen. Het leuke hieraan is dat alle graduates op vrijdag altijd op ons kantoor in Amsterdam werken zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en ook weer van elkaar kunt leren. Ook kun je, misschien door verhalen van anderen, er achter komen wat voor opdracht misschien het beste bij je past mocht je hier nog over twijfelen. Het is dus binnen de groep graduates niet alleen leuk om elkaar te spreken, het kan dus ook nog een heel leerzaam zijn.

Mijn eigen ervaring

Wat mij zelf nog steeds zo aanspreekt aan Cognizant zijn eigenlijk meerdere dingen. Allereerst vind ik het leuke aan consultancy dat je niet altijd bij dezelfde klant zit. Je doet ergens een opdracht en gaat weer door, waardoor je relatief veel verschillende manieren van werken ziet waardoor je snel leert hoe je bepaalde zaken moet aanpakken. Verder spreekt het mij aan om in een internationale omgeving te werken, zowel met collega’s wereldwijd als in Nederland. Maar misschien het belangrijkste vind ik nog wel de vrijheid die je krijgt. Zowel qua soorten opdrachten als klanten kun je bij Cognizant eigenlijk alle kanten op zodat je je op een manier kunt ontwikkelen die aanspreekt wat jij graag wilt in je dagelijkse werk.

Ga je binnenkort solliciteren? Lees dan 3 essentials voor je CV.

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.