Wat is Strategy Consulting – EY-Parthenon

0
Leestijd: 2 minuten

EY-Parthenon Strategy Consulting ervaringBob Chermin
Manager & voormalige Associate Intern
In dienst: Maart 2017
Stage: Juli 2016

 


Wat is Strategy Consulting
 

“Strategy consulting bij EY-Parthenon, klinkt hip, maar wat doe je nu? Hoe ziet je typische dag er nu uit?” Waarschijnlijk de meest gehoorde vraag die je krijgt als je met buitenstaanders praat over je werk bij EY-Parthenon. Een vraag die door de diversiteit in het werk en geheimhoudingsplicht bij projecten niet altijd even eenvoudig of eenduidig te beantwoorden is.

Na bijna 5 jaar met blijvend plezier bij ons kantoor, probeer ik graag om deze vragen te beantwoorden met voorbeelden uit eigen ervaring.

“Als strategie consultant adviseer je cliënten met je team op strategisch relevante vraagstukken”  

 

Strategisch relevante vraagstukken

“Ok, dus er is een team en je adviseert op strategisch relevante vraagstukken, maar wat betekent dat?” Om met het laatste te beginnen; strategisch relevante vraagstukken zijn alle vraagstukken die dermate impact hebben op de korte of langere termijn performance van een bedrijf dat het op de agenda van de directie staat. Afhankelijk van het type bedrijf en sector zijn dit andere onderwerpen. Voorbeelden waar ik aan heb gewerkt voor elk van EY-Parthenon BeNe’s grootste sectoren zijn:

 • Retail and Consumer Products – Reduceren van impact van volatiliteit van grondstofkosten voor een food producent
  De belangrijkste grondstof representeerde ongeveer 40-60% van de totale kosten voor een grote food producent. De prijs van deze grondstof varieert door verschillende omstandigheden en kan jaar op jaar ongeveer 3x duurder worden. Dit heeft ongewenste gevolgen voor de operatie en winstgevendheid van het bedrijf. Wij hebben geadviseerd hoe de impact van deze schommelingen gereduceerd konden worden.
 • Telecom, Media, Technology – Realiseren van een ommekeer bij een media en entertainment bedrijf
  Een groot entertainmentbedrijf had last van teruglopende omzetten bij gelijkblijvende kosten, wat in het jaar dat wij betrokken werden zorgde voor een verlies. In dit project hebben we korte termijn commerciële en operationele verbeterpunten aangestipt die niet schadelijk waren voor langere termijn ontwikkeling van het bedrijf om een ommekeer te realiseren.
 • Transport, Travel, Logistics – Ontwerpen van een nieuwe topstructuur voor een openbaar vervoersbedrijf
  Een grote openbaar vervoerder had behoefte aan een nieuwe organisatiestructuur die het bedrijf in staat stelt risico’s beter te beheersen zonder de ruimte voor commercieel succes zeer in te perken. Aan ons de vraag om deze nieuwe high level structuur te ontwerpen.
 • Private Equity – Adviseren over de aankoop van een hosting bedrijf
  De aankoop van een bedrijf is vergelijkbaar met de aankoop van een huis, je wilt toch graag even de “bouwtechnische keuring” doen voordat je koopt. In dit project hebben we één van de top 3 wereldwijde private equity huizen geholpen door deze “technische keuring” op strategisch en commercieel vlak te doen bij de aankoop van een hosting bedrijf.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kan je contact met mij opnemen via bob.chermin@parthenon.ey.com.

Lijkt het jouw ook leuk om bij EY-Parthenon te werken? Klik hieronder voor meer informatie. 

Werken bij EY-Parthenon

Deel dit bericht

Comments are closed.