Als Categorie Management Trainee bij AH

0
Leestijd: 3 minuten

‘Direct bij de eerste kennismaking met de CEO aan tafel’

“Tijdens een congres in Groningen had ik een lunch met Ahold Delhaize. Net toen ik een hap van mijn broodje wilde nemen, ging onze CEO Dick Boer naast mij zitten. Natuurlijk wist ik dat hij een van de sprekers zou zijn, maar ik had nooit verwacht dat hij zomaar mee zou lunchen met de studenten. Ik vond het inspirerend om te zien hoe benaderbaar hij was en met hoeveel passie en nuchterheid hij over het bedrijf sprak. Het goede gevoel dat ik bij Ahold Delhaize had, werd des te meer bevestigd. Ik was dan ook erg blij toen ik de kans kreeg om stage te lopen op de Merchandising & Sourcing afdeling van Albert Heijn.

De snelheid van commercie, het enthousiasme van de teams en de tastbaarheid van de producten, spraken mij heel erg aan. Met overtuiging heb ik gesolliciteerd voor het Retail Management Traineeship en na een spannende sollicitatieprocedure ben ik uiteindelijk aangenomen als Categorie Management Trainee!”

‘Het is fantastisch om vanuit een visie een product te ontwikkelen’

“Ik ben trots dat ik voor een bedrijf werk dat mij iedere dag aanmoedigt om een voortrekker te zijn door te innoveren en te streven naar de allerbeste kwaliteit. Het geeft een goed gevoel om mezelf en ons team uit te dagen om iedere dag beter te worden, de klant telkens weer te verrassen en te inspireren. Ik had niet verwacht dat er zoveel ruimte is voor ondernemerschap binnen Albert Heijn. Met een goed onderbouwd plan krijg je alle ruimte om het daadwerkelijk te gaan doen. Op dit moment ben ik bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten en producten. Het is fantastisch om vanuit een visie een product te ontwikkelen dat door miljoenen klanten gekocht zou kunnen worden. Ik kijk uit naar het moment dat de nieuwe producten daadwerkelijk in het schap komen en ik ben erg benieuwd hoe ze het gaan doen!”

 ‘Dagelijks vullen wij zo’n 5 miljoen bordjes’

“De opzet van het Traineeship bestaande uit een combinatie van het hoofdkantoor en de winkeloperatie, draagt bij aan een steile leercurve. Het feit dat alle trainees op andere plekken binnen het bedrijf zitten, zorgt ervoor dat je al snel andere afdelingen leert kennen. Bovendien is het erg leuk om met elkaar te sparren en ervaringen te delen. In mijn eerste jaar heb ik geleerd dat het belangrijk is om iedereen tijdig mee te nemen in je plannen. Bij beslissingen die je in onze organisatie neemt, zijn vaak veel meer mensen betrokken dan je denkt. Hierdoor hebben ze vaak veel impact binnen en buiten het bedrijf. Ik ben erachter gekomen dat er ontzettend veel mensen betrokken zijn bij Albert Heijn als grootste retailer van Nederland. Van vakkenvullers tot leveranciers allemaal dragen we ons steentje bij en samen vullen wij dagelijks zo’n 5 miljoen bordjes.”

‘Binnen 36 uur na de oogst al in het schap!’ 

“Mijn manager geeft mij veel vrijheid. Het eerste wat hij tegen mij zei: “Ties, ik heb er alle vertrouwen in dat je het kan, dus ik geef jou de verantwoordelijkheid over een deel van het assortiment en ik ga er vanuit dat dit bij jou in goede handen is. Wanneer er echt iets is, dan ben ik er voor je.’’ In mijn functie als Categorie Manager ben ik commercieel verantwoordelijk voor de verse fruitsalades en het hardfruit van Albert Heijn. Het werk is erg divers. Het ene moment ben je producten aan het proeven om garant te staan voor de allerbeste kwaliteit en op het andere moment ben je in gesprek met de directie van je leverancier om na te denken over de strategie met betrekking tot de lange termijn.

Bovendien kijk je goed hoe je producten verkopen en zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van wat er speelt binnen jouw categorie. Zo ben ik erachter gekomen hoe vers onze fruitsalades zijn. Onze tropische fruitsalades bijvoorbeeld, die liggen binnen 36 uur na het oogsten in Afrika al in onze schappen!”

Ben jij ook zo enthousiast? Bekijk hier de beschikbare traineeships bij Albert Heijn!

Deel dit bericht

Comments are closed.