Consultant worden bij Kirkman Company YSE

0
Leestijd: < 1 minuut

De start

3 september 2007 was mijn eerste dag als YSE-er. Tijdens de laatste fase van mijn studie raakte ik in gesprek met een consultant van Kirkman Company. Zij heeft mijn interesse gewekt en na het eerste gesprek wist ik het zeker. De cultuur van de organisatie en de uitdagingen die geboden werden spraken me enorm aan.

Mijn tijd als YSE-er

Tijdens mijn traineeship heb ik drie totaal verschillende opdrachten gedaan. Mijn eerste opdracht was bij een semi-overheidsorganisatie op het gebied van IT. De tweede opdracht was bij een grote internationale commerciële organisatie op de HR-afdeling en tenslotte heb ik ook nog een opdracht gedaan op het gebied van Procurement. Door steeds weer bij een andere organisatie binnen te komen, heb ik ontzettend snel en veel geleerd. Iedere organisatie en opdracht is compleet anders. Dit betekent ook wel dat er erg veel op me af kwam in korte tijd. Gelukkig is de vrijdag een “terugkomdag”. Deze dagen zijn ideaal om te reflecteren met mede-Young Professionals of met je peoplemanager. Wat ik ook als prettig heb ervaren is dat twee ervaren consultants als coach waren aangewezen voor onze groep. Zij hielpen ons om te gaan met lastige opdrachten, hoe meerdere bordjes in de lucht te houden en hoe je eigen agenda te managen. De sfeer tijdens deze sessie was heel veilig omdat de coaches niet verantwoordelijk zijn voor je beoordeling.

Zeker niet het einde

Na anderhalf jaar ben ik begonnen als consultant bij Kirkman Company. Sinds juli 2009 richt ik me voornamelijk op HR inrichtingsvraagstukken. Daarnaast ben ik nu coach van een YSE groep en mag ik de rol vervullen waar ik tijdens mijn traineeship zoveel aan heb gehad.

Deel dit bericht

Comments are closed.