CRM Partners – Talenten vs. studieachtergrond

0
Leestijd: 2 minuten

Het kan soms gek lopen: Neuroscience of American Studies studeren en via het Young Talent Program doorgroeien tot CRM Consultant. Maar, daar kijken we bij CRM Partners niet raar van op. Wij kijken namelijk naar wie je bent en wat je talenten zijn, in plaats van naar de titel van je studie. Merwin en Carine, twee voormalige Young Talents, zijn daar het levende bewijs van.

Zeg Merwin, hoe komt een afgestudeerd Neuroscientist nou bij CRM Partners terecht?

“Dat is een goede vraag! Ik had eigenlijk nooit gedacht dat Neuroscience en IT zo goed te combineren viel. Toch zie ik veel gelijkenissen tussen mijn studie en het werk dat ik nu doe als consultant. Tijdens mijn studie heb ik geleerd vraagstukken van meerdere kanten te belichten om zo de beste oplossing te vinden. Deze werkwijze verschilt niet veel van de manier waarop ik hier mijn projecten aanpak. Om tot de beste Customer Engagement-oplossing te komen probeer ik eerst de vraag achter de klantvraag helder te krijgen. Mijn analytische vaardigheden komen hierbij iedere keer weer goed van pas.”

En wat heeft de inhoud van je werk te maken met je achtergrond?

“Zelflerende software is op dit moment vol in ontwikkeling. Bij CRM Partners heb ik de kans gekregen me samen met de klant te verdiepen in de mogelijkheden van Machine Learning. En eigenlijk ben ik dan dus bezig met het ontdekken van het brein van software!”

Carine, hoe verliep jouw vacature-speurtocht?

“Hoewel de IT-branche eerder niet eens in mij was opgekomen, eindigde mijn zoektocht toch bij een vacature voor Young Talent bij CRM Partners. Na mijn Bachelor American Studies en mijn Master Religion, Conflict and Globalisation wist ik niet precies wat ik met mijn opleiding wilde gaan doen. Ik ben bij mezelf te rade gegaan: “Waar word ik nou echt blij van?” En die vraag zou iedere vers afgestudeerde zichzelf moeten stellen! Ik ben iemand die graag resultaat ziet van de dingen die ik doe. Ik los graag problemen op en krijg energie van een adviserende rol waarbij ik het beste in anderen naar boven kan halen. Met dit in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een traineeship en liep toen de vacature voor het Young Talent Program van CRM Partners tegen het lijf.”

En hoe bevalt het werken als Junior Consultant?

“Wat me heel goed bevalt aan de functie van Junior Consultant is het resultaatgericht werken en het feit dat ik echt een verschil kan maken bij de klant. Ja, ik heb hier echt mijn plek gevonden. Er is veel aandacht voor je persoonlijke ambities en je krijgt volop ruimte om je te ontwikkelen. Plezier staat altijd voorop en dat merk je in de samenwerking met zowel collega’s als klanten. En dat is zo mooi om te zien, want ondanks dat ik werk met technologie draait het in the end eigenlijk altijd om mensen.”

CRM what?

Wat Merwin en Carine net als onze andere Young Talents nog meer gemeenschappelijk hebben, is dat ze nog niets wisten over de techniek achter Customer Engagement. Dit is kenmerkend voor de sollicitatieprocedure én je verdere carrière hier. We kijken vooral naar wie de persoon aan de andere kant van de tafel is. Ben je sociaal, klantgericht en zou je je snel thuis voelen binnen ons team en onze cultuur? Als dat allemaal goed zit, dan komt de rest echt wel: techniek kun je leren!

Deel dit bericht

Comments are closed.