Traineeship Zorgadministratie met Hein

0
Leestijd: 2 minuten

Na 20 jaar in Bergen op Zoom gewoond te hebben, besloot ik naar Utrecht te verhuizen voor mijn studie. Mijn plan was om fysiotherapie te gaan studeren, maar toen ik hiervoor werd uitgeloot moest ik op zoek naar iets anders.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een studie die raakvlakken had met fysiotherapie en kwam al snel uit bij de studie oefentherapie Cesar. Tijdens mijn opleiding heb ik zoveel mogelijk praktijkervaring opgedaan binnen de oefentherapie, van kinderoefentherapie tot psychosomatische oefentherapie. Ik ben zelfs een half jaar naar Sri Lanka geweest om therapie te geven.

Tijdens mijn studie werkte ik bij de post als postvoorbereider en postbezorger. Daarnaast begon ik als derdejaars met het geven van zwemtherapie aan mensen met een lichamelijke beperking. Denk hierbij aan een knie- of heupprothese of mensen met evenwichtsproblemen. Naast mijn baan als zorgadministrateur kan ik toch nog iedere woensdag therapeut zijn en mensen helpen.  Dit doe ik tot op heden nog steeds en dit geeft mij veel voldoening.

Na het afronden van mijn studie wist ik precies waar ik als oefentherapeut wilde werken. Daarom zocht ik naar een baan als oefentherapeut. Echter bleek het krijgen van een baan erg lastig en ben ik uiteindelijk gaan zoeken naar alternatieven binnen de zorgsector.

Mijn interesse in de zorg blijkt duidelijk uit mijn studiekeuze en de voldoening die ik haal uit het geven van zwemtherapie. Echter was er in mijn vakgebied op het moment van afstuderen nauwelijks werk. Omdat de huur van mijn kamer in Utrecht betaald moest worden, ben ik op een gegeven moment op zoek gegaan naar alternatief werk. Ik had mij ingeschreven bij een uitzendbureau in de hoop iets te vinden binnen de zorg. Hier kwamen echter vrijwel geen banen voorbij die mij ook inhoudelijk aanspraken.

In mijn zoektocht naar nieuwe mogelijkheden kwam ik uiteindelijk uit bij een traineeship zorgadministratie. Ondanks dat ik hier nog niet zoveel vanaf wist, leek dit me een erg interessant vakgebied. Toen ik wat verder ging zoeken op dit onderwerp kwam ik uiteindelijk terecht bij Quoratio. Ik was niet specifiek op zoek naar een traineeship, maar omdat fulltime studeren voor mij geen optie was en ik wel graag financiële zekerheid wilde was dit absoluut de overweging waard. Quoratio biedt met het Traineeship Zorgadministratie een mooie combinatie van werken en leren.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Hein? Kijk dan hier.

Lees hier meer verhalen over fysiotherapie.

Deel dit bericht

Comments are closed.