De finance trainingsdagen met ABN 7!

0
Leestijd: 2 minuten

Onze traineeships bieden veel ruimte om je te ontwikkelen. Deze week neemt Paul, IT Business trainee bij ABN Amro, je mee in zijn ervaringen met de finance training! Nieuwsgierig, lees zijn blog hier!

Team 7 van het ABN Dedicated Program bestaat uit vijf talenten zonder financiële ervaring, die bij Young Colfield klaar gestoomd worden voor een carrière bij ABN AMRO. Geen ervaring? Geen probleem! Terwijl we fulltime bij de bank werken hebben we regelmatig trainingen en workshops. Deze maand volgden we twee trainingsdagen over de basis van finance en financial risk management. Vrij essentieel als je bij de bank werkt!

 “Een spaarrekening met 4% rendement of een spaarrekening van 5%. Welke kies je?” Je verwacht het niet, maar het is die van 4%. “Welkom in de wereld waar niets is wat het lijkt” begint Gerard Kampijon, ervaren bankier en vandaag onze trainer, met een grijns op zijn gezicht. De meeste mensen rennen hard weg bij termen als prijsstabiliteit, depositogarantiestelsel en rentederivaten. Gerard is dan ook eerlijk: “De volgende onderwerpen zijn saai, dus daar ga ik snel doorheen”. Maar saai was het helemaal niet! Met het enthousiasme van een kind in Disney World neemt Gerard ons mee in een reis door de financiële wereld.

Natuurlijk wordt niet iedereen direct warm bij de uitleg van een mortgage backed security, maar als je hoort dat deze constructie de crisis van 2008 heeft veroorzaakt zit je op het puntje van je stoel. Hoe is het mogelijk dat mensen uit onze sector op een haar na de wereldeconomie lieten instorten? En dat verhaal staat niet op zichzelf: fraude en misleiding komen keer op keer voor in banken waar ook wij werkzaam zijn. Met verhalen uit de praktijk, diversie discussies en een interessante case krijgen we een goed overzicht van de complexe financiële wereld, maar zijn we ons ook bewust van onze verantwoordelijkheid. Bijzonder om te ervaren hoe interessant finance kan zijn!

Lees hier ervaringen van mensen die jou zijn voor gegaan bij Young Colfield

Deel dit bericht

Comments are closed.