Sneak Peek met Piter-Jan van Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Vandaag zijn wij met Piter-Jan van Colfield. De opdracht bij SPARK Campus is mijn tweede opdracht sinds mijn start bij Young Colfield. Als Project Manager ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en coördineren van SPARKtalent en #notanotherincubator. SPARKtalent is een talentprogramma dat gericht is op jonge getalenteerde academici die passie hebben voor verandering en innovatie. #notanotherincubater is een talentprogramma voor starters en studenten die kennis willen maken met (sociaal) ondernemen.

Oké, klinkt vet! Wat doe je zoal op een werkdag?

Om een beeld te geven hoe een gemiddelde dag er voor mij uitziet, hierbij mijn agenda van vandaag.

07:30
Met mijn Young Colfield wagen van Amsterdam naar Rosmalen
08:30 – 09:00
Mail bijwerken
09:00 – 10:00
Afspraak met adviesbureau NEHEM om te zien of we subsidie- aanvragen kunnen doen voor de talent-programma’s
10:30 – 11:30
Afspraak met MakerLAB om advies in te winnen over de waardepropositie van SPARKtalent en de inhoud van het programma vanaf september
11:30 – 12:00
Weer op pad met mijn wagen naar hogeschool Avans in Den Bosch
12:00 – 13:30
Presentatie geven op de hogeschool van Avans in Den Bosch over #notanotherincubator aan 3de jaars Advanced Business Creation studenten
14:00 – 18:00
Resultaten afspraken uitwerken en opvolgen
18:00
De auto in om weer naar huis te gaan

Wat vind je van je opdracht so far?

Ik vind het leuk om een programma op te zetten vanuit een sterke visie: ‘de talent-based society’. Dat wil zeggen dat onderwijs meer moet gaan om het centraal stellen van het talent van het individu in plaats van vaste methoden voor het collectief.

Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, dat vind ik prettig. Wat mijn werk hier verder erg afwisselend maakt is dat ik veel contact heb met een heel diverse doelgroep: van studenten en trainees tot allerlei organisaties, groot en klein.

Waar ligt je uitdaging in deze opdracht?

Ik kom veel creatieve geesten tegen met vaak hele mooie concepten, maar soms hebben die wel een grote afstand tot de realiteit. Voor mij is het een stevige uitdaging om uit alle ideeën de juiste te filteren en zo een programma te ontwerpen wat de perfecte balans heeft tussen creatief en origineel maar ook realistisch en toetsbaar.

Heb je al wat geleerd daar?

Ik heb hier ontdekt dat werken bij een start-up met korte lijntjes, creatieve geesten en veel vrijheid erg bij me past. Het maakt me zelfs vrolijk en idealistisch. Ik ga oprecht met plezier naar m’n werk. Dat komt door mijn huidige opdracht, maar ook zeker door het Talent Program van Young Colfield. Ik vind het heerlijk om hard te werken, maar hou ook zeker van het kunnen beesten, lachen en genieten met collega’s. Ik ervaar een fijne balans tussen veel eigen verantwoordelijkheid en een fijne thuisbasis waar ik op terug kan vallen en voel dat ik onderdeel ben van iets groters.

Geïnteresseerd? Bekijk hier de beschikbare traineeships van Young Colfield!

Deel dit bericht

Comments are closed.