De ING meeting in Boekarest!

0
Leestijd: 2 minuten

Als IT trainee bij de ING werk je vaak in een internationaal team. In deze blog vertelt Josephine hoe dit voor haar is én hoe fijn het is om dan uiteindelijk je teamgenoten die in het buitenland werken in het echt te zien!

Na twee maanden werken bij ING heb ik afgelopen week ein-de-lijk mijn hele team ontmoet, tijdens onze QBR in Boekarest.

Van mijn team zitten er namelijk twee in Duitsland, drie in Roemenië, en de overige zeven zitten bij ons in Amsterdam. Dit betekent dat al onze meetings via Skype zijn: de dagelijkse stand-up, de sprint planning, de sprint retro, alles! Mijn eerste dagen bij ING waren dus ook erg verwarrend: ik herkende geen stemmen, en had geen idee wie er aan het praten was als er iets gezegd werd, geen idee hoe iedereen er uit zag, en het duurde zelfs een tijdje voordat ik door had wie er überhaupt precies in mijn team zitten. Ook spreek je het deel in het buitenland eigenlijk alleen maar over werk tijdens een meeting, terwijl ik mijn teamgenoten op Acanthus ook spreek tijdens de lunch, waar we gewoon praten over het weekend en onderwerpen die niet werk gerelateerd zijn, en leer je ook meer over elkaar buiten alle code om.

Om toch die band een beetje op te bouwen, spreekt mijn team elke drie maanden af om samen te komen voor de QBR: “Quarterly Business Review”, en zo gingen we dus afgelopen week met zijn allen naar Boekarest.

Een QBR is er voor bedoeld om als team terug te kijken op het afgelopen kwartaal, en plannen te maken voor het komende kwartaal. We plannen welke projecten we de komende maanden zullen behandelen, maar denken ook na over de toekomst van het team: gaat de samenwerking goed? Moeten we nieuwe mensen aannemen? Of moeten we het team misschien juist opsplitsen?

In totaal waren we twee dagen samen met het hele team. Beide dagen hebben we non-stop overlegd, plannen gemaakt, en werden er hevige discussies gevoerd over de samenstelling van het team. Aan het eind van de dag waren we dan ook allemaal uitgeput. We trokken ons een uurtje terug op onze hotel kamer, en spraken rond 18.00 weer af om iets met z’n allen te doen. Zo zijn we samen gaan bowlen, zijn we uiteten geweest, maar het belangrijkste: we hebben over andere dingen gepraat dan werk! Ondanks al het overleg en het veel moeten werken, hebben we ook echt hele gezellige dagen gehad.

Nu zit ik deze week gewoon weer in Amsterdam op Acanthus, en merk ik tijdens de meetings hoe veel het heeft geholpen om eindelijk een gezicht, en een persoonlijkheid bij elke stem te hebben.

Deel dit bericht

Comments are closed.