De week van… Johan

0
Leestijd: 2 minuten

Maandag – Tweede pinksterdag. Goed begin, ik heb een familieweekend in de buurt van de Veluwe gehad en we ronden de boel af. Geslaagd weekend en het hoofd is weer leeg want de afgelopen twee weken met de afronding van mijn eerste opdracht waren pittig. Ik heb soms de neiging de “Johan van de toekomst” flink te overschatten. Voor de “Johan van nu” een hele opgave zo nu en dan.

Dinsdag – Op naar Heerenveen, mijn nieuwe opdrachtgever is daar vandaag en ik dus ook. Beetje ver, maar geen file. Flitsmeister tussen de benen en gaan.

Officiële start van het nieuwe ”variabele kosten project”. Een leuke naam komt nog wel, ik ben er mee bezig. Mijn opdrachtgever, de business controller van Eurofins Food Testing Nederland, legt de achtergrond van het project uit en ik ben naarstig allerlei boekhoudjargon en namen van mensen aan het noteren die rondvliegen tijdens het betoog. Ondertussen fluistert Ed Schouten, de Prince 2 trainer, in mijn oor: “wat is het cadeautje Johan? Wat ga je opleveren? Wat voor eisen hangen daar dan aan?”. Op de terugweg toch in de file door wegwerkzaamheden die nog zes maanden gaan duren, even een plagerig berichtje sturen op de Eurofins WhatsApp groep. Collega trainee Chantal gaat deze weg komende zes maanden goed leren kennen. Gedeelde smart…

Woensdag – Geen afspraken op locatie? Op naar het kantoor van YSE in Baarn. Baarn ligt ten opzichte van alle Eurofins locatie zeer gunstig vanaf Amsterdam en de sfeer en de koffie zijn altijd goed. Tijdens mijn vorige opdracht ben ik enigszins de mist in gegaan wat betreft de omschrijving en gedetailleerdheid van de op te leveren producten, dat gaat mij niet nog keer gebeuren. Helemaal nu de nieuwe opdracht onderverdeeld is tussen vijf verschillende lijnen binnen de P&L (Profit & Loss statement) van Eurofins. Dat moet goed afgebakend worden. De meeste tijd van vandaag gaat zitten in het formuleren van een plan, mensen bellen waar ik mee moet spreken komende tijd en inventariseren met wie ik te maken ga krijgen en wat hun belang is. Soms even door het huis wandelen en kijken wie er nog meer is na lang staren op je scherm doet wonderen.

Donderdag – Het waarschuwingslampje van het oliepeil zit me al sinds ongeveer duizend kilometer geleden streng toe te kijken en jammert het uit bij in- en uitstappen. De eerst volgende beurt staat pas over twee weken gepland, dat gaat hem niet worden. Helaas heb ik ook een begrafenis vandaag. Ik moet ook nog mijn PID afronden en opsturen en maandag de laatste versie van mijn adviesrapport aanleveren aan mijn vorige opdrachtgever. Morgen heb ik weer training en het weekend hou ik het liefst het weekend. Als het niet moet zoals het gaat, dan gaat het zoals het moet. Maar wel nu dus.

Olie bijgevuld, PID af en opgestuurd en het rapport voor negentig procent bijgewerkt, prima resultaat voor een ochtend thuis werken.

Vrijdag – Ik noem het altijd een feestje, de vrijdagtraining bij YSE. Ondanks dat je je best moet inspannen gaat zoiets altijd makkelijker als je enthousiaste mensen om je heen hebt. De training verliep weer goed, ik ben enigszins bij gekletst in de koffie haal momenten en de lunch en we zijn vroeg genoeg klaar om nog even te sporten. Helemaal tijdens drukke perioden moet ik daar echt tijd vrij voor maken want dat wil er nog wel eens inschieten. Moe maar voldaan wordt zo de week afgesloten, prettig weekend!

Deel dit bericht

Comments are closed.