Kies het bedrijf dat echt bij je past – Esmee Overbeek

0
Leestijd: 2 minuten

Twee jaar geleden ging ik voor mijn opleiding Arbeid & Organisatie Psychologie op zoek naar een stage. bol.com had op de banensite een recruitmentstage beschikbaar. Na het lezen van de stagevacature en wat onderzoek naar de bedrijfscultuur van bol.com wist ik vrij snel  ‘ja, dit lijkt me heel tof’! Na twee interessante gesprekken was ik nog enthousiaster en kreeg ik gelukkig het verlossende telefoontje:

‘Jij bent onze nieuwe stagiair!’  

Bloednerveus begon ik aan mijn eerste stagedag, maar kwam gelijk in een warm bad terecht. Een hele leerzame stageperiode waar ik ben ondergedompeld in de recruitmentwereld en daarnaast ook letterlijk heb leren werken. Na mijn stagperiode beviel het aan beide kanten nog zo goed, dat we samen besloten dat ik ook mijn afstudeerstage bij bol.com zou doen. Onderzoek doen naar de predictieve validiteit van capaciteitentesten gecombineerd met 32/40 uur stagelopen = even je sociale leven op een laag pitje. Maar toen ik eenmaal was afgestudeerd kreeg ik een baan aangeboden en dat was het helemaal waard om de weekenden en avonden achter de computer te zitten.

Mijn eerste baan

Ik ging aan de slag als Recruitment Assistent en ben inmiddels doorgegroeid naar Junior (Campus) Recruiter. Hierin ben ik verantwoordelijk voor  starters binnen bol.com. Daaronder valt het werven van alle stagiairs, wat er aardig wat zijn (afgelopen september zijn er weer 85 stagiairs gestart). Daarnaast hou ik me bezig met de starterprogramma’s binnen bol.com, inhousedagen, events, studieverenigingen en toffe projecten! Ik ben ook verantwoordelijk voor de werving & selectie van enkele vacatures binnen de afdeling Operations & Fullfilment. Of terwijl: druk zat en geen dag is hetzelfde!

Hoe mij dit is gelukt?

Hard werken, nieuwsgierig zijn en kansen durven pakken. Je stageperiode is een periode waar je super veel gaat leren, maar je ook kunt laten zien wie jij bent! Probeer dit ook echt te doen en laat zien wat jij toevoegt aan het team. Ik heb het geluk dat ik gelijk bij een bedrijf ben terechtgekomen wat mij als persoon goed ligt.

Ben jij bezig met solliciteren of het zoeken van een (afstudeer)stage?

Kijk dan echt naar bedrijven die je persoonlijk aanspreken en waar jij een goed gevoel bij hebt. Verdiep je in het bedrijf, kijk wat voor mensen er werken, welke cultuur er heerst en of dit past bij waar jij gelukkig van wordt.

Als je op zoek bent naar een afstudeerstage, beperk je dan niet tot bedrijven die alleen afstudeerders zoeken maar kijk ook tussen de meewerkstages. De meeste bedrijven staan open voor afstudeerders, als je ook maar bereid bent om mee te werken op de afdeling. Hogescholen en universiteiten raden dit vrijwel altijd af, maar laat je hier niet gelijk door leiden. Het is iets harder werken, maar het levert je mooie (extra) werkervaring op. En mocht het van beide kanten goed bevallen, is de kans op een baan na je studie groter.

Mocht je nog vragen hebben of ergens over willen sparren, ik ben te bereiken via eoverbeek@bol.com.

Deel dit bericht

Comments are closed.