Een ultiem visitekaartje

0
Leestijd: < 1 minuut

Ieder contactmoment biedt jou de mogelijkheid om een positieve indruk achter te laten, een ‘ultiem visitekaartje’. Het is belangrijk je dit te realiseren. Bij jouw vrienden, familie, maar ook zeker bij bedrijven. Niet met de reden om voorzichtiger of terughoudender te zijn in de toekomst, maar juist om alle mogelijkheden die jij op dit vlak krijgt maximaal te benutten.

Het is belangrijk je te realiseren dat wanneer iemand jou nog niet kent, het beeld dat die persoon van jou creëert volledig gelijk zal aan de indruk die hij van jou krijgt op basis van het eerste contactmoment. Verschillende manieren om te communiceren en een indruk achter te laten zijn een voicemail bericht, sollicitatiebrief, CV, persoonlijke e-mail, individueel gesprek, inhousedage/business-course, telefoongesprek en social media.

Wanneer een recruiter of contactpersoon bij een bedrijf jou al wel kent is ieder contactmoment een mogelijkheid om het positieve beeld dat zij van jou hebben te onderstrepen. Ieder contactmoment kan het positieve beeld dat iemand van jou heeft ook afbreken. Het is aan jou, jij kunt er nu voor kiezen om alle kansen vanaf nu te benutten en overal een ‘ultiem visitekaartje’ achter te laten.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.