Erikos Alkalai trainee IT

0
Leestijd: 2 minuten

‘Als student deed ik mee aan het Erasmus exchange programma. Via dat programma werkte ik in 2011 een tijdje op de afdeling Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EWI) van de Technische Universiteit Delft. Ik vond het zo leuk in Nederland dat ik na mijn afstuderen de kans greep om terug te gaan. Ik kreeg een baan bij de Technische Universiteit van Eindhoven. Vanaf 2013 werkte ik in de Brainport-regio aan projecten voor een aantal van de allerbeste high-tech bedrijven zoals Philips, TNO en ASML.

Geen stap terug

Een vriend wees me op het ING traineeship. Ik aarzelde, want ik wilde geen ‘stap terug’ doen door weer aan een traineeship te beginnen. Maar de financiële sector trok me wel en ik zag ook wel dat daar allerlei internationale kansen lagen. Daarnaast is ING de grootste IT- werkgever in Nederland, met een sterke engineering cultuur en een werkgever waar je vanaf dag één echte verantwoordelijkheden krijgt. Het traineeship is eigenlijk een gewone baan, met extra voordelen: speciale trainingen, mentoring, internationale netwerkbijeenkomsten en de kans om de hele bank vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Blockchain technologie

Tijdens mijn eerste rotatie werkte ik als software engineer bij de afdeling Blockchain Technology, aan een heel nieuw en innovatief project. De bekendste toepassing van blockchain technologie is Bitcoin. We onderzoeken hoe we deze technologie kunnen gebruiken binnen de financiële sector en hoe we hem kunnen inzetten voor diverse processen en producten, maar we zijn nog in de experimentele fase. Om een goede basis te kunnen leggen werken we nauw samen met andere bedrijven, waaronder collega-banken zodat we overeenstemming hebben over gemeenschappelijke standaarden en protocollen. In Nederland werken we samen met de andere Nederlandse banken. Ik heb meetings met veel verschillende stakeholders om de technische requirements helder te krijgen en af te stemmen met de business. Ik heb meegeholpen aan het ontwikkelen van delen van de software en ik heb ook deelgenomen aan een paar hackathons, in Dublin en Roemenië.

Overgang naar agile

Voor mijn volgende rotatie ga ik drie maanden naar Singapore. Daar ga ik werken in de Process Group, het team dat de overgang van ING Azië naar agile begeleidt. Wij moeten ervoor zorgen dat de processen voldoen aan de standaarden van ING en de Aziatische en wereldwijde standaarden. Voor mijzelf is het belangrijk dat ik me bewijs als een hands-on, actief teamlid, zodat ik de situatie van a tot z begrijp en vertrouwen opbouw. Dat is de basis voor een soepele overgang. Ik heb veel Aziatische vrienden, dus ik verwacht geen al te grote cultuurshock. Ik kijk uit naar een geweldige ervaring!’

Over Erikos

Toen hij aan de Patras University studeerde, was Erikos Alkalai mede-oprichter van Griekenlands eerste offline Microsoft community, StudentGuru Patras, dat nu, meer dan vijf jaar later, nog steeds bestaat. Nadat hij zijn bachelor en master diploma in Computer Engineering and Informatics had gehaald en zijn dienstplicht bij de Griekse luchtmacht had vervuld, verhuisde Erikos naar Nederland. Hij werkte twee jaar bij de Technische Universiteit Eindhoven aan high-tech projecten voor hij in oktober 2015 bij ING startte als IT trainee. Hij houdt van reizen en andere mensen en culturen leren kennen en van uit eten gaan met vrienden. Na een zeilvakantie in Griekenland twee jaar geleden, werd hij lid van de Boreas zeilvereniging in Eindhoven. Sindsdien is hij een fanatieke zeiler.

Deel dit bericht

Comments are closed.