Ervaring Project Manager draaijer+partners

0
Leestijd: 2 minuten

Bertina Seffinga is Adviseur Samenwerken en Project Manager. Lees hieronder over haar ervaring bij draaijer+partners.

Samen met collega’s heb ik het ontwerp en de realisatie van het nieuwe zwembad in Hardenberg begeleid. We zijn begonnen met het opstellen van een programma van prestaties. Deze prestaties bestonden voor een groot deel uit een functiebeschrijving (bijvoorbeeld doelgroepen waar het zwembad geschikt voor moet zijn) in plaats van oplossingen. Dit programma van prestaties hebben we vervolgens met een Europese aanbesteding op de markt gezet. Bijzonder hierbij is dat we van te voren het bedrag hebben vastgesteld waar de inschrijving aan moest voldoen. De partij die binnen het bedrag de meeste waarde kon toevoegen voor onze opdrachtgever, de gemeente Hardenberg, zou de aanbesteding winnen. Dingen die van waarde zijn voor de gemeente zijn onder andere het toevoegen van een welnessfunctie, lagere onderhoudskosten en lagere energiekosten. Na de aanbesteding, die is gewonnen door BAM, is de aannemer begonnen om een ontwerp te maken voor het zwembad en dit vervolgens te realiseren. Vanaf dat moment is onze taak vooral het bewaken van het contract en het toetsen van de documenten die de aannemer als verificatie aanlevert. Tijdens het hele project ben je veel aan het overleggen en regelen en het is heel leuk om nu ook het resultaat te zien, nu het zwembad (bijna) klaar is.

Naast het begeleiden van projecten waarvan het zwembad een voorbeeld is, adviseer ik opdrachtgevers en collega’s ook regelmatig over samenwerken en contracten. Voor het Friesland College heb ik bijvoorbeeld een workshop gedaan waarbij we gekeken hebben welk type onderhoudscontract bij het Friesland College past. Daarbij gaat het niet alleen om de technische invulling van het contract, maar veel meer om de organisatie. Hoe ziet de organisatie er uit, wat zijn de doelstellingen en hoe wil de opdrachtgever het contract aansturen. Het onderhoudscontract moet hier op aansluiten zodat het in de praktijk straks voor iedereen goed werkbaar is. Dit is net een puzzel die je mag oplossen, voor mij iedere keer een leuke uitdaging waar ik veel plezier aan beleef.

Naast alle uitdagende projecten ligt de basis bij de collega’s van draaijer + partners. Voor mij echt de thuisbasis, veel gezelligheid, maar ook een vertrouwde omgeving waar ik alle kansen krijg om mijzelf te ontwikkelen.

Deel dit bericht

Comments are closed.