Ervaring student Fiscaal EY

0
Leestijd: 2 minuten

Een werkomgeving waar je professionele ontwikkeling centraal staat. Maar ook een werksfeer waarin je altijd bij elkaar kunt binnenlopen. Dat is wat EY toekomstige fiscalisten te bieden heeft. Wil je weten wat nog meer? Lees hieronder wat Ilona van den Eijnde te vertellen heeft.

Hoe kijk je terug op je studententijd?

Een beetje als een fotoboek, waarvan ik de laatste paar pagina’s geen zin meer had om de foto’s vast te plakken. Het begon allemaal als één groot feest (letterlijk) en naarmate mijn studie vorderde ben ik me meer op de inhoudelijke kant gaan richten. De universiteit biedt studenten zeker een fundamentele wetenschappelijke basis, en in Tilburg wordt ook nog bijgebracht om kritisch te zijn. Maar toen ik eenmaal in de praktijk was begonnen, merkte ik wel dat ik daar meer uitdaging in vond, dan in mijn studie.

Ik ben blij dat ik altijd veel meer heb gedaan dan alleen maar boeken lezen. Door commissies, bijbaantjes en andere activiteiten heb ik zoveel extra geleerd. Spijt heb ik dat ik nooit in het buitenland heb gestudeerd, maar een herkansing voor een buitenlandervaring behoort binnen EY gelukkig ook tot de mogelijkheden.

Wat waren jouw bezigheden naast je studie?

Omdat ik oorspronkelijk als rechtenstudent ben begonnen, ben ik tijdens mijn hele studententijd lid geweest van twee studentenverenigingen. Bij beide verenigingen ben ik door de jaren heen als lid van verschillende commissies betrokken geweest. Met vallen en opstaan, heb ik daar ontzettend veel van geleerd. Verder ben ik al vroeg met bijbaantjes in de fiscale wereld begonnen, eerst bij kleine kantoren en later dus als werkstudent bij EY.

Echt waardevol is de herinnering aan de fiscale rechtshulpverlening via SFR de Smeetskring, dat kan ik iedereen aanraden. Vandaag werk ik met internationale multinationals met miljardenomzet, maar daar werkte ik met inwoners van Broekhoven-Zuid en hun bijstandsuitkering. Weer even met beide voeten terug op de grond en je vooral realiseren wat eigenlijk de impact is van een dubbele loonheffingskorting, een voorlopige teruggaaf die te hoog is vastgesteld en de te betalen rente die daar nog eens overheen gaat.

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Over vijf jaar ben ik nog iedere dag bezig met leuke dingen, doe ik niets waar ik zelf niet achter sta en staat er een mooi team om mij heen dat is gespecialiseerd in belastingen bij internationale handel, maar ook verder kijkt dan het eigen, specialistische vakgebied.

Wat zou je studenten aanraden om een goede carrière te beginnen?

Ogen open, kijk rond, absorbeer en probeer. Er is niemand die je beter kan vertellen welke werkgever het beste bij je past dan jijzelf. Als ik studenten voorlicht over EY, dan vertel ik hen altijd waarom EY destijds voor mij de beste keuze was, niet waarom zij per se voor EY moeten kiezen. Zolang je een keuze maar om de juiste redenen maakt, dan kan de keuze zelf nooit fout zijn. Je gaat echt wel een ruime 40 uur per week met dit werk en deze collega’s bezig zijn, dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat je het naar je zin hebt, toch?

Deel dit bericht

Comments are closed.