Finance trainee bij een coöperatie

0
Leestijd: < 1 minuut

Veel studenten weten niet dat FrieslandCampina een coöperatie is. Dat betekent dat de boeren die melk leveren aan FrieslandCampina ook de eigenaren van het bedrijf zijn. Vergelijkbaar met aandeelhouders die eigenaar zijn van een beursgenoteerd bedrijf. Voor FrieslandCampina betekent dat onze grootste leverancier tegelijkertijd ook onze eigenaar is en dat maakt FrieslandCampina uniek in het Nederlandse FMCG landschap. Dit zorgde ervoor dat ik ervoor koos om een finance trainee te worden. 

Voordat ik aanraking kwam met FrieslandCampina wist ik ook niet dat het een coöperatie was, maar dat heeft uiteindelijk wel voor een belangrijk deel mijn keuze voor FrieslandCampina bepaald. Het is erg motiverend om te weten dat de resultaten van jouw werk direct terugvloeien naar de maatschappij. Dat zorgt ook voor een duidelijke drive en trots onder de medewerkers en dat merk je echt terug in je dagelijkse werk. 

Tegelijkertijd is FrieslandCampina een multinational met de ambitie om een mondiale topspeler te zijn in de FMCG sector. Juist die combinatie van lokale roots met een wereldwijde afzetmarkt maakt FrieslandCampina uniek!

Ik werk op dit moment precies een jaar bij FrieslandCampina en heb een ontzettend leuk jaar gehad. Mijn eerste opdracht was een uitdagende baan met verantwoordelijkheid vanaf dag één waarin ik echt heb geleerd wat het betekent om als financial bij een multinational te werken. Daarnaast zijn de verschillende extra activiteiten van het traineeship een interessante aanvulling zijn op je dagelijkse werk. Ik kan het FrieslandCampina traineeship daarom aan iedereen aanraden als de ideale start van je carrière!

Pieter, Finance Trainee bij FrieslandCampina

Bekijk alle traineeships van FrieslandCampina.

Deel dit bericht

Comments are closed.