Financial Risk Manager Delta Lloyd

0
Leestijd: 2 minuten

Ambi Oosterhout – Actuaris, Financial Risk Manager bij Delta Lloyd

Na mijn studie wiskunde had ik geen flauw idee van wat ik wilde doen. Iedereen zei: “Je hebt wiskunde gestudeerd, je kan alles!” Maar dat zegt niet dat je weet wat je wíl. Via een oude studiegenoot kwam ik er achter dat er een vacature was voor Insurance Risk trainees bij Delta Lloyd, en het liefst met een wiskundige achtergrond. Hij was zó enthousiast over het bedrijf en het traineeship, dat ik het ben gaan proberen. En nu begrijp ik waarom!

Het mooist aan het traineeship vind ik de ontwikkeling. Zowel inhoudelijk als persoonlijk maak je een enorme groei door. Op inhoudelijk vlak leer je in drie opdrachten op drie verschillende afdelingen verschillende kanten van het bedrijf kennen. Door een combinatie van wat kleinere minder uitdagende klusjes en grotere opdrachten met meer verantwoordelijkheid ontdek je wat je wel en niet leuk vindt binnen het bedrijf.

Daarnaast ben ik erg onder de indruk van de persoonlijke ontwikkeling. Tijdens vijf sessies van twee dagen bij De Baak leer je jezelf goed kennen. Dat is in het begin confronterend, maar daardoor ontdek je wat jou uniek maakt en waar jij sterk in bent. Door hier bewust van te worden kun je je persoonlijke effectiviteit vergroten.

Ook tijdens het werk ontdek je steeds meer wie je nou eigenlijk bent. Bovendien krijg je inzicht in de verschillen tussen mensen. Waarom reageert de één heel anders op dezelfde situatie dan de ander? En hoe ga je met elkaar om? Sommige mensen willen eerst een babbeltje maken voordat je het over zaken gaat hebben. Anderen zijn straight to the point en houden niet van poespas.

Een ander onderdeel van persoonlijke ontwikkeling is het hebben van een mentor: een manager of directeur binnen het bedrijf. Met mijn mentor kan ik alles bespreken op zowel zakelijk als persoonlijk vlak, waarbij we elke issue uitpluizen en proberen op te lossen. Heerlijk!

Voor mij is dit traineeship bij Delta Lloyd een hele goede start van mijn carrière. Ik weet nog steeds niet wat ik precies wil, maar de basis is goed. Wat ik wel weet: ik wil in de toekomst zowel inhoudelijk als persoonlijk blijven leren!

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.