Hoe van start als trainee bij EVG

0
Leestijd: 2 minuten

Superspannend… Je bent net klaar met je opleiding, je hebt je bijbaan opgezegd en nu gaat het dan echt gebeuren. Je gaat beginnen aan je management traineeship! Als kersverse trainee bij EVG Start heb je net alle spannende rondes doorstaan en met een beetje geluk heb je ook al je eerste EVG Friday meegemaakt.

De eerste maand

De eerste maand bij EVG Start staat vooral in het teken van het kennismaken met jou, want jij bent dé ICT Manager van morgen. Wie ben jij en wat zijn je sterke en minder sterke eigenschappen? Vaak start je in een klasje, maar het kan ook zomaar gebeuren dat je in je eentje start. Maar ook als je in je eentje start zul je geregeld andere trainees voorbij zien komen die dan net iets verder zijn dan jij. Omdat je veel op het kantoor in Amsterdam zit, zul je ook veel met de staf te maken hebben. Ook leuk, die staf!

Op het kantoor kun je lekker je eigen ding doen. EVG zit namelijk in een gedeeld pand met andere bedrijven. Er zijn dus genoeg ruimtes waar je je even in kan terugtrekken. Mijn tip: pak lekker een boek uit de bieb in de workshopruimte of plunder de voorraadkast. En wil je lekker lunchen? Nodig in de pauze dan wat collega trainees uit om het centrum van Bijlmer Arena te ontdekken of heerlijk onbeperkt op het OVVICE kantoor te lunchen voor 3 euro per dag. 3 euro? ja 3 euro.

Je certificaten

Je certificaten, daar is geen ontkomen aan. Deze ga je namelijk in je eerste maand bij EVG Start behalen. Vier in totaal; ITIL, Prince2, Lean IT en Scrum. Het klinkt allemaal heel zwaar, maar niets is minder waar. Door de intensieve en fijne begeleiding van ‘EVG huistrainer’ Vincenzo D’Urzo heb je ze binnen no-time gehaald en kan je lekker je LinkedIn profiel updaten. Dat is toch wel zo’n beetje je eerste stap in je carrière als ICT Manager van morgen.

In de eerste maand ga je ook nog op collega- en bedrijfsbezoek. Waar zitten nou al die andere 30 trainees had je je waarschijnlijk al afgevraagd. Nou, dat is helemaal de bedoeling van deze collegabezoeken. Mijn advies is om in de eerste maand zoveel mogelijk met alle verschillende EVG Start trainees te praten. Zo heb je meteen de open deur om te vragen of je langs mag komen op collegabezoek, maar het is sowieso ontzettend leuk om elkaar te leren kennen.

Wees jezelf

Ga er dus in de eerste maand vooral open – en belangrijker nog – als jezelf in. En probeer zoveel mogelijk mee te doen aan alle activiteiten, want zo leer je niet alleen de organisatie kennen, maar ook alle andere trainees. En dat helpt je binnen no-time je plekje te vinden. En geniet uiteraard volledig van alle nieuwe belevingen, net zoals ik nu aan het doen ben!

Melody Marengo

Deel dit bericht

Comments are closed.