Implementatie klantenportfolio bij Koning & Hartman

0
Leestijd: 2 minuten

Om groei te realiseren voor de afdeling Networking & Communications heeft één van onze Young Professionals het klantenportfolio van Mitel geïmplementeerd binnen deze afdeling.

Door het aantrekken van een groot aantal Service Engineers ter uitbreiding van de bestaande serviceorganisatie werd er in 2013 een flinke dosis kennis en kunde aan Koning & Hartman toegevoegd. Kennis en ervaring werd gebruikt voor het onderhouden van bestaande (data/telefonie) systemen. Het kan tevens worden ingezet voor het leveren en installeren van nieuwe systemen. De mogelijkheid om Engineers multi-inzetbaar te maken voor zowel het onderhouden als het leveren en het installeren bleek een grote succesfactor.

Het leveren van communicatieoplossingen zoals Unified Communication & Collaboration (UC&C) is voor de afdeling Networking & Communications (N&C) van Koning & Hartman geen onbekend terrein, daar zowel de oplossingen van Alcatel-Lucent Enterprise als de oplossingen van Huawei onderdeel uitmaken van het klantenportfolio. Om de Engineers optimaal te benutten en de gewenste groei te realiseren werd een Young Professional ingezet om de communicatieoplossingen van Mitel, voorheen bekend onder de naam Aastra, aan het productportfolio van Koning & Hartman toe te voegen.

Aangezien beide partijen (Mitel en N&C) elkaar nog niet goed kenden, is de beginfase van het traject voorzichtig aangepakt, met overleg en nauwkeurige analyses van de plannen en de eerste resultaten. Vervolgens is een stevig traject gestart. Met behulp van Mitel heeft N&C het klantenportfolio voor de nieuwe oplossingen opgebouwd. Vervolgens is door middel van verschillende trainingen het kennisniveau van de afdeling Sales van N&C naar een hoger niveau getild. Denk hierbij aan productkennis, kennis van ordersystemen, offertes maken etc. In de volgende fase is een volledige salestoolkit ontwikkeld, inclusief brochures, leaflets, presentaties, en uitgebreide productinformatie binnen de Koning & Hartman website en een webshop.

“Het is een ingrijpende stap om een nieuw merk toe te voegen aan een bestaande lijst van klantenportfolio’s. Er werd dan ook gerekend op de nodige interne weerstand. Het proces is echter heel soepel verlopen. Dit is dankzij voldoende en duidelijke (interne en externe) communicatie en een prettige samenwerking met Mitel”, aldus Young Professional Jelle Roo.

Inmiddels zijn de eerste resultaten van de implementatie zichtbaar. Dankzij deze uitbreiding zijn er al meerdere mooie opportunities voor het team ontstaan bij het Koning & Hartman klantenportfolio.

Deel dit bericht

Comments are closed.