Bedrijfssysteem op maat

0
Leestijd: 2 minuten

Door grote groei was er bij Tibosch Optical Fiber behoefte aan meer structuur in de werkprocessen.  Dankzij één van onze Young Professionals is er, in samenwerking met een software developer, een bedrijfssysteem op maat gemaakt en geïmplementeerd, waardoor er weer overzicht is over de verschillende projecten en de processen beter beheerd kunnen worden.

Door een grote groei in het aantal opdrachten, is Tibosch Optical Fiber in vijf jaar tijd gegroeid van 10 naar ongeveer 80 werknemers. Door de snelle toename in het aantal opdrachten werd er nog steeds veel op ad hoc basis gewerkt. Koning & Hartman is bekend met de markt en met Tibosch Optical Fiber als leverancier en onderaannemer. Pepijn van Gils, Young Professional van Koning & Hartman, werd ingeschakeld om de werkprocessen binnen Tibosch in kaart te brengen en deze onder te brengen in een nieuw bedrijfssysteem.

Nadat alle werkprocessen in kaart waren gebracht, werden deze in samenwerking met een software developer vertaald naar een op maat gemaakt bedrijfssysteem. Young Professional Pepijn van Gils: ‘Doordat werd gekozen voor een op maat gemaakt programma, moest ik alles zelf bedenken en uitschrijven: van alle functionaliteiten van het programma tot en met de plaatsing van de knoppen. Hiervan heb ik geleerd dat je de complexiteit van een ERP-systeem niet moet onderschatten. Alles wat er op papier goed uitziet, is in de praktijk niet altijd zoals je het had bedoeld!’. Pepijn heeft aan de hand van de eerste versie van het programma alle aanpassingen en aanvullingen vanuit de eindgebruiker verzameld. Vervolgens wordt in fase 2 met de software developer overlegd hoe deze in het systeem verwerkt moeten worden.

Inmiddels heeft Pepijn het tweejarige Young Professionals Programma doorlopen en is hij per 1 december 2014 werkzaam bij Tibosch als Junior Consultant van Koning & Hartman. Het systeem draait nu op 80% en in deze laatste fase zal Pepijn van Gils de laatste drie grote changes doorvoeren samen met de software developer. Daarnaast is hij de eindgebruikers binnen Tibosch aan het opleiden, zodat zij met het programma kunnen blijven werken als zijn opdracht erop zit. ‘Ik kan nu al zeggen dat dit een erg leerzame opdracht is geweest die voor een aantal belangrijke inzichten heeft gezorgd. Eén daarvan is dat je niet te snel aannames moet doen, omdat dit later veel extra werk kan opleveren. Hierdoor heb ik heb geleerd om goed door te vragen naar de eisen en wensen van de eindgebruiker!’

Deel dit bericht

Comments are closed.