Interview: Werken als Belg bij bol.com

0
Leestijd: 2 minuten

Kiki Lauwers is sinds januari de opvolger van Jan Huysmans in de functie van Director België. “Ik ben naar Delft gegaan om te studeren, omdat de focus van de opleiding op ondernemerschap en samenwerking mij erg aansprak.”

Manon Vos is (interim) verantwoordelijk voor het aannemen van Belgisch talent bij bol.com. “Alle collega’s zijn erg behulpzaam, er heerst een informele werksfeer en je krijgt ruimte om zelf beslissingen te nemen.”

Waar staat bol.com nu?
– Bol.com werd actief in Belgie in 2010 (Bol.com opende in 1999 haar deuren).
1 miljoen actieve klanten in Belgie (totaal 6 miljoen klanten).
1000 collega’s.

Waarom moet een Belg bij bol.com komen werken?
[M] Al onze vacatures staan open voor Belgen. We zoeken veel collega’s binnen marketing, inkoop, IT en logistiek. Als Belg bij bol.com is je invloed echt groot. Belgen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de taken in hun eigen team, maar maken ook deel uit van het cross-functionele België team. Daar worden plannen gemaakt en gerealiseerd die te maken hebben met positie van bol.com op de Belgische markt. Je bent echt mee de bedenker van het België plan”.

[K] Ik vind het een unieke kans om bij een bedrijf te werken dat zo innoverend is als bol.com. Ik wilde graag meer leren over e-commerce en bol.com is dan toch één van de beste mogelijkheden in België en Nederland. Ik vind het super dat ik mag bijdragen aan de groei die bol.com doormaakt. De energie die er bij bol.com heerst, is echt boven mijn verwachting!

Waarom zijn Belgen voor bol.com zo belangrijk?
[K] Om echt een persoonlijke winkel te zijn voor alle Belgen, hebben we meer Belgische collega’s nodig. Het taalgebruik is slechts één van de vele verschillen. De Belgische klant heeft een voorkeur voor een ander assortiment (andere merken en artikelen). Er zijn ook verschillen in de retail momenten (communies en lentefeesten worden in Nederland minder gevierd). Binnen elke plek in de organisatie is het belangrijk om ons hiervan bewust te zijn.

Wat betekent werken bij bol.com als Belg voor mij?
[M] Samenwerken bij bol.com is heel belangrijk. We werken in kleine, multidisciplinaire teams op een ondernemende manier aan innovatie en verandering. De lijnen zijn kort en snel sparren is noodzakelijk. Om die reden heeft bol.com alleen een kantoor in Utrecht.

Dit betekent dat je mogelijk naar Nederland zal verhuizen voor een baan bij bol.com. Maak jij je zorgen over je huisvesting in Nederland? Dat hoeft niet, want bol.com neemt veel uit handen voor je. We hebben ervaring met het verhuizen van Belgische collega’s, dus weten we heel goed wat jij nodig hebt om je zo veel mogelijk te ontzorgen. We werken samen met Expat Management Group, een bureau dat gespecialiseerd is in relocation. Bovendien is Utrecht een fantastische stad om te wonen!

Hoe is de werksfeer bij bol.com?
[K] Bij bol.com heerst een informele werksfeer, zo leer je veel mensen kennen via je werk. Daarnaast gaan het Belgische team regelmatig samen Utrecht verkennen. Er zijn verschillende sportteams, bol.com café op vrijdag en sociale events georganiseerd door jong bol.com.

[M] Iedereen bij bol.com is erg behulpzaam. De meesten weten nog erg goed hoe het is om nieuw te zijn. Je voelt je direct thuis en dat begint echt al bij de receptie. Je mag snel beslissingen nemen of je ervaren bent of nog niet!

Interesse om bij bol.com te gaan werken? Bekijk dan onze vacatures of neem contact op met Manon om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht

Comments are closed.